Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Și-au spus „oful”. Circa 70 de antreprenori, într-o discuție cu Maia Sandu în contextul restricțiilor pandemice

28 Apr. 2021, 10:12
 // Categoria: Economie // Autor:  Petru Beregoi
28 Apr. 2021, 10:12 // Economie //  Petru Beregoi

Circa 70 de antreprenori din toată țara au avut ieri o întrevedere online cu președinta țării, Maia Sandu, în cadrul unei ședințe a Consiliului Camerei de Comerț și Industrie, în contextul pandemiei, care a afectat grav agenții economici.

Este vorba de companii din domeniile agriculturii, textilelor, energiei, industriei ușoare și IT. Antreprenorii au precizat că se descurcă mai greu pe timp de pandemie, din cauza restricțiilor atât la nivel local cât și internațional, fiindu-le afectate cifra de afaceri.

„Am discutat ieri cu 70 de antreprenori din toată țara, reuniți online în cadrul ședinței Consiliului Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. La discuție au fost prezente companii din mai multe sectoare – agricultură, textile, energie, industrie ușoară, IT. Antreprenorii se descurcă mai greu în condițiile crizei pandemice și economice”, a aspus Sandu.

Pentru a rezolva cumva această problemă, șefa statului afirmă că una din soluții ar fi vaccinarea angajaților, fapt ce le-ar permite reluarea programului de lucru obișnuit.

„Vaccinarea angajaților va permite companiilor să reia activitatea în regim obișnuit. Am discutat măsurile de sprijin necesare pentru depășirea crizei, dar și programul de relansare economică a țării pe care îl pregătim. Prioritățile mandatului meu prezidențial – reformarea justiției și eliminarea corupției – sunt esențiale pentru revitalizarea sectorului privat. Sprijinul mediului de afaceri pentru aceste reforme îi va permite să valorifice oportunitățile oferite de Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană și să asigure prezența țării noastre pe alte piețe”, a conchis Maia Sandu.

Precizăm că, din cauza pandemiei, antreprenorii au un orar de lucru prescurtat, cu impunerea unor norme sanitare, fapt ce îngreunează activitatea economică și afectează venitul și profitul companiilor.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală