Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

Mii de oameni au fost vaccinați cu saramură în India, dar li s-a spus că e vaccin anti-COVID-19

06 Iul. 2021, 09:02
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
06 Iul. 2021, 09:02 // În Lume //  Realitatea.md

O soluție diluată de sare și apă a fost folosită în India, în mai multe centre false de vaccinare, și mii de oameni au primit doza crezând că se protejează împotriva COVID.

O înșelătorie elaborată pe scară largă prin care se vindeau vaccinuri false împotriva coronavirusului, în India, a fost descoperită de autorități, medici și lucrători medicali fiind printre cei arestați pentru implicarea lor.

Cel puțin 12 centre false de vaccinare au fost în sau în apropierea centrului financiar Mumbai, în vestul statului Maharashtra, a declarat Vishal Thakur, un înalt oficial al departamentului de poliție din Mumbai. „Foloseau apă salină și o injectau”, a spus Thakur.

Se estimează că 2.500 de persoane au primit vaccinuri false.

Mai mult, organizatorii au perceput o taxă pentru vaccin și au strâns aproape 28.000 de dolari din asta.

„Am arestat medici”, a adăugat Thakur. „Foloseau un spital care elibera certificate false, flacoane, seringi.” Până în prezent, 14 persoane au fost arestate sub suspiciunea de înșelăciune, tentative de omucidere culpabilă, conspirație criminală și alte acuzații. Pot apărea mai multe arestări pe măsură ce poliția continuă să investigheze alte persoane implicate în înșelătorie, a spus Thakur.

India a fost devastată de un al doilea val de coronavirus între aprilie și începutul lunii iunie, care a infectat milioane și a ucis zeci de mii la nivel național. După apogeul din mai, cazurile zilnice au scăzut încet, reducând presiunea asupra sistemului medical tensionat și permițând autorităților să-și intensifice programul de vaccinare.

Vaccinările false au avut loc între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie.

Autoritățile au început anchetele după ce unele dintre victimele înșelătoriei, suspectând certificatele de vaccinare pe care le-au primit, au raportat-o ​​poliției. Acuzațiile sunt „cu adevărat șocante”, a declarat Înalta Curte din Bombay în dosar, îndemnând autoritățile de stat și locale să ia măsuri „pentru ca indivizii nevinovați să nu fie înșelați în viitor”.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 16:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Iul. 2021, 16:49 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Comuniștilor califică drept „corupere constructivă” votul de ieri al deputaților Fracțiunii Șor, când au susținut candidatura lui Igor Grosu la funcția de președinte al Parlamentului. Reacția PCRM se regăsește într-un comunicat remis astăzi presei.

„Când Blocul Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament a anunțat că pleacă la opoziție, reprezentanții partidului Șor au anunțat că sunt puțin însărcinați și că se retrag în „opoziția constructivă”. Pentru cei care nu înțeleg această frază, voi explica: „opoziția constructivă” este o invitație a majorității de guvernământ la negociere. Dorința de a vinde la un preț mai mare. Dorința a fost auzită, prețul a fost indicat, iar șoriții l-au susținut pe Grosu în funcția de președinte al Parlamentului”, se arată în comunicatul PCRM.

Totodată, comuniștii afirmă că, înainte de votul pentru numirea președintelui Legislativului, Marina Tauber ar fi fost văzută în parc cu unul din consilierii prezidențiali.

Amintim că, ieri, pentru numirea în funcția de președinte al Parlamentului, unicul candidat fiind deputatul PAS, Igor Grosu, și-au dat votul pentru el doar deputații din fracțiunea din care face parte și cei din Partidul Șor. Deputații PSRM și PCRM nu au votat.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate