Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

Ministerul de Externe din Rusia: Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov nu va reveni prea curând la Washington

07 Apr. 2021, 13:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
07 Apr. 2021, 13:43 // În Lume //  Daniel Hacina

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, cel mai probabil nu se va întoarce la Washington în viitorul apropiat. Acest lucru a fost făcut public de către agenția de știri RIA Novosti, care ar fi obținut informația de la un oficial diplomatic rus de vârf.

Antonov a fost rechemat la Moscova luna trecută, în urma afirmațiilor televizate ale președintelui SUA, Joe Biden, în care l-a numit pe omologul său rus Vladimir Putin drept un „ucigaș”, care „va plăti din plin” pentru amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane de anul trecut, dar și pentru alte nelegiuiri.

Ministerul de Externe al Rusiei la convocat pe ambasador pentru discuții de urgență cu privire la viitorul relațiilor SUA-Rusia, un pas fără precedent în istoria diplomatică recentă.

„Aceasta nu este o chestiune care va avea loc în următoarele zile. Timpul întoarcerii lui Antonov, va varia în dependență de măsurile pe care le vor face autoritățile de la Washington în ceea ce privește relația bilaterală pe care o avem”, a declarat Sergei Ryabkov, viceministrul rus de externe.

„Ne așteptăm ca americanii să ne poată demonstra în continuare dorința de a normaliza și detensiona relațiile pe care le au cu Federația Rusă, măcar și într-o manieră relativă”, a adăugat el.

De când s-a întors la Moscova, Antonov a avut mai multe întâlniri cu oficialii din cadrul Ministerului de Externe, precum și cu cei din ambele camere ale parlamentului rus.

Ministrul de externe Sergei Lavrov, a declarat că decizia cu privire la reîntoarcerea lui Antonov în SUA, este decizia exclusivă a președintelui Vladimir Putin.

Întoarcerea lui Antonov la Moscova are loc pe fondul deteriorării relațiilor dintre SUA și Rusia, care ating deja niveluri deplorabile. Acest lucru se datorează mai multor acțiuni întreprinse de Kremlin: interferența în alegerile din Statele Unite, denigrarea lui Joe Biden în timpul campaniei prezidențiale, precum și otrăvirea, reținerea și întemnițarea ilegală lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
16 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Mai 2021, 17:35 // Life //  Petru Beregoi

Eva Braun a fost mult timp amanta secretă a lui Adolf Hitler. Braun și Hitler s-au căsătorit cu 40 de ore înainte ca cei doi să se sinucidă împreună la data de 30 aprilie 1945.

Eva Braun s-a născut la data de 6 februarie 1912 într-o familie bavareză din clasa de mijloc inferioară și a fost educată la Institutul Catolic pentru Tinere din Simbach-am-Inn, landul Bavaria.

Eva Braun l-a cunoscut pe Adolf Hitler în 1929, la vârsta de doar 17 ani. Pe atunci, Braun era angajată ca vânzătoare în magazinul lui Heinrich Hoffmann, fotograf și prieten al lui Hitler. Hoffmann l-a prezentat pe Hitler lui Braun drept „Herr Wolf”. Hitler a început la scurt timp să o curteze pe Braun, iar până în 1936 Braun se mutase în cabana dictatorului din Berchtesgaden.

Foarte puțini germani au știut de existența amantei Eva Braun

Eva Braun ducea o viață relativ izolată. Braun nu a avut nicio influență sau impact observabil asupra vieții politice a lui Adolf Hitler. Hitler nu i-a permis niciodată să fie văzută în public cu el sau să-l însoțească la Berlin. Drept rezultat, foarte puțini germani știau de existența amantei Eva Braun.

Nu există dovezi care să arate că relația dintre Adolf Hitler și Eva Braun a fost alta decât una normală, cu excepția faptului că plăcerile pe care ea i le-a oferit lui erau cele ale unei vieți domestice și relaxate, ci nu erotism.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr

Împotriva ordinelor sale, Eva Braun s-a alăturat lui Adolf Hitler la Berlin în aprilie 1945. În ciuda invazii sovietice iminente, Braun a decis să rămână alături de Hitler. În semn de recunoaștere pentru loialitatea de care a dat dovadă, Hitler a fost de acord să o ia de soție pe Braun. Eva Braun și Adolf Hitler s-au căsătorit în noaptea dintre 28 și 29 aprilie 1945.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr subteran din Berlin la data de 30 aprilie 1945, în timpul invaziei sovietice. Deși există unele speculații în privința morții celor doi, Braun ar fi consumat o capsulă de cianură și Hitler s-a împușcat. Conform dorințelor lui Hitler, ambele cadavre au fost arse și îngropate.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso