Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.2672%
 • USD
  17.6521
  0.051%
 • RUB
  0.2435
  0.6982%
 • RON
  4.1969
  -0.2645%
 • UAH
  0.6611
  -0.1966%

Ministerul de Externe din Rusia: Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov nu va reveni prea curând la Washington

07 Apr. 2021, 13:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
07 Apr. 2021, 13:43 // În Lume //  Daniel Hacina

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, cel mai probabil nu se va întoarce la Washington în viitorul apropiat. Acest lucru a fost făcut public de către agenția de știri RIA Novosti, care ar fi obținut informația de la un oficial diplomatic rus de vârf.

Antonov a fost rechemat la Moscova luna trecută, în urma afirmațiilor televizate ale președintelui SUA, Joe Biden, în care l-a numit pe omologul său rus Vladimir Putin drept un „ucigaș”, care „va plăti din plin” pentru amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane de anul trecut, dar și pentru alte nelegiuiri.

Ministerul de Externe al Rusiei la convocat pe ambasador pentru discuții de urgență cu privire la viitorul relațiilor SUA-Rusia, un pas fără precedent în istoria diplomatică recentă.

„Aceasta nu este o chestiune care va avea loc în următoarele zile. Timpul întoarcerii lui Antonov, va varia în dependență de măsurile pe care le vor face autoritățile de la Washington în ceea ce privește relația bilaterală pe care o avem”, a declarat Sergei Ryabkov, viceministrul rus de externe.

„Ne așteptăm ca americanii să ne poată demonstra în continuare dorința de a normaliza și detensiona relațiile pe care le au cu Federația Rusă, măcar și într-o manieră relativă”, a adăugat el.

De când s-a întors la Moscova, Antonov a avut mai multe întâlniri cu oficialii din cadrul Ministerului de Externe, precum și cu cei din ambele camere ale parlamentului rus.

Ministrul de externe Sergei Lavrov, a declarat că decizia cu privire la reîntoarcerea lui Antonov în SUA, este decizia exclusivă a președintelui Vladimir Putin.

Întoarcerea lui Antonov la Moscova are loc pe fondul deteriorării relațiilor dintre SUA și Rusia, care ating deja niveluri deplorabile. Acest lucru se datorează mai multor acțiuni întreprinse de Kremlin: interferența în alegerile din Statele Unite, denigrarea lui Joe Biden în timpul campaniei prezidențiale, precum și otrăvirea, reținerea și întemnițarea ilegală lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 21:18
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
16 Sept. 2021, 21:18 // Economie //  Cristina Vlah

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că pentru redresarea situației deplorabile de la ÎS „Calea Ferată din Moldova” este nevoie de aprobarea în Parlament a unui nou Cod al Transportului Feroviar, informează Realitatea.md.

În acest sens, ministrul a dat vina pe fostele guvernări pentru faptul că nu l-au aprobat până în prezent, din motiv că acolo ar fi existat interese politice și economice.

„Avem nevoie să aprobăm Codul Feroviar în Parlament, un proiect care nu s-a dorit să fie votat din diverse motive. Și sistemul s-a arătat a fi unul de corupție foarte mare. Acest nou Cod Feroviar vine să facă regulă și responsabilizare față de anumite companii.

Am discutat cu mai mulți parteneri de reconstrucție a căilor ferate Giurgiulești-Chișinău. Am discutat și cu ambasadorul României acest subiect. Avem și parteneri francezi, care sunt gata să ne ajute în acest sens”, a declarat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR.

Realitatea.md amintește că întreprinderea de stat Calea Ferată a înregistrat datorii de aproape jumătate de miliard de lei. De mai multe luni angajații nu-și primeau salariile, iar unele conturi erau periodic blocate. La începutul anului curent, datoriile CFM față de angajați depășea suma de 60 milioane de lei, iar oamenii ieșiseră la proteste.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române