Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

Mission impossible? Sigla de pe „SOIUZ” încă nu a fost dată jos. Cum explică autoritățile

19 Apr. 2021, 12:35
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
19 Apr. 2021, 12:35 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Sigla de mari dimensiuni amplasată pe fațada unui centru comercial din sectorul Rîșcani al Capitalei, care l-a făcut foc și pară pe Ion Ceban la ședința primăriei de săptămâna trecută, așa și nu a mai fost dată jos. Ceban spune că panoul a încălcat normativele de publicitate autorizate de Primăria Chișinău, iar prin urmare a cerut, repetat, ca acesta să fie dat jos.

„Inscripția la Soiuz urâcioasă este încă prezentă. Dacă aveți nevoie de suportul meu, o să mă implic. Vă rog, inscripția să înceapă să dispară și să facem, în general, regulă în oraș la capitolul vitrine, inscripții și așa mai departe”, a spus Ion Ceban.

Solicitat telefonic pentru un comentariu, pretorul sectorului Rîșcani, Vlad Melnic ne-a declarat că angajații preturii au luat legătura cu agentul economic și i-au cerut să evacueze panoul.

„Agentul economic a fost plecat peste hotare, iar abia astăzi a revenit în țară. Urmează să ne prezinte documentele necesare privind autorizarea panoului. Ulterior, vom decide dacă sigla a fost amplasată legal sau nu”, a declarat Melnic.

Amintim că, acum o săptămână, primarul Capitalei, Ion Ceban s-a arătat indignat de proaspăta siglă amplasată pe fațada unui centru comercial din sectorul Rîșcani.

„Domnul viceprimar Chironda. Am văzut că avem la Soiuz iată așa ceva. Este o vorbă în popor, frumusețe rară. Verificați vă rog cu Ilie Ceban cum putem da jos toată treaba asta și să și-o pună în frunte el acolo. Asta deja e depășit de toate normativele pe care le avem. Probabil ar fi foarte bine să aducem cât se poate de rapid regulamentul cu privire la publicitate și amplasamentele și tot chiloții care sunt prin vitrinele străzilor centrale în reglementare”, a declarat Ion Ceban.

Mai mult, subiectul privind amplasarea publicității în Capitală a fost pus pe ordinea de zi a CMC, iar modificările proiectului propuse de Primăria Chișinău urmează a fi examinat de consilieri, mîine, începând cu ora 10:00.

Realitatea Live

Primul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, la Teatrul de Vară
Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
12 Mai 2021, 18:02
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
12 Mai 2021, 18:02 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Noutățile bune vin de peste Prut. Statul român a decis să organizeze un maraton de vaccinare împotriva noului coronavirus la Iași. Acţiunea se va desfăşura în perioada 14-16 mai, iar cetăţenii Republicii Moldova se pot vaccina cu serul Pfizer în baza buletinului de identitate moldovenesc sau a paşaportului biometric, sau a cărţii de identitate româneşti (dacă au cetăţenie dublă).

Anunțul a fost făcut de către rectorul UMF Iaşi, profesorul Viorel Scripcariu, printr-o scrisoare oficială adresată omologului său de la USMF „Nicolae Testemiţanu”, Emil Ceban.

„Începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16:00, până luni, 17 mai, ora 8:00, orice persoană care a împlinit vârsta de 16 ani poate veni la UMF Iaşi (str. Universităţii nr. 16), fără programare, pentru a se imuniza cu prima doză de vaccin Pfizer. Pentru minori este necesar un acord (în scris) al unui părinte sau al tutorelui legal”, se anunță în nota informativă.

În total vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare, iar în această acţiune de amploare, ce se va desfăşura non-stop, vor fi antrenaţi, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunităţii academice a Universităţii – cadre didactice, studenţi, personal administrativ.

„Rapelul va fi asigurat de UMF Iaşi la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în
perioada 4-6 iunie”, se mai precizează în comunicat.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF Iaşi, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor din Iaşi, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iaşi, Prefectura, Primăria şi Consiliul Judeţean Iaşi, precum şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 din România.

 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație