Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

Moldovenii vaccinați cu ambele doze împotriva COVID-19 vor putea călători liber în Ungaria, fără a sta în carantină

30 Mai 2021, 10:44
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
30 Mai 2021, 10:44 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Cetăţenii Ungariei şi cei ai Republicii Moldova vaccinaţi împotriva COVID-19 vor putea călători în cealaltă ţară începând cu ziua de marţi fără obligaţia de a intra în carantină sau de a prezenta un test negativ la coronavirus. Anunțul a fost făcut de către şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto. 

Oficialul maghiar a menţionat că, discuţiile cu privire la acceptarea reciprocă de către Ungaria şi Moldova a certificatelor de vaccinare s-au încheiat sâmbătă. Syjjiarto a adăugat că Budapesta negociază şi cu alte ţări pentru încheierea de acorduri bilaterale de recunoaştere a documentelor care dovedesc imunizarea împotriva COVID-19.

La nivelul Uniunii Europene, autoritățile pregătesc modelul de Certificat digital UE privind COVID-19, pentru cetățenii care își doresc să călătorească liber în spațiul European,

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 08:31
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
25 Iun. 2021, 08:31 // Life //  Realitatea.md

Fie că vrei să le privești împreună cu familia, fie că în singurătate, pentru că demult ai avut nevoie de un pic de respiro, ți-am selectat cinci filme ușoare, interesante și populare acum pe Netflix! Unele din ele sunt animate, dar nu le da la o parte. Este recomandat să mai relaxăm mintea de pandemie, conspirații și lucruri serioase. Apropo, altele sunt bazate pe fapte reale!

Ohana – comoara ascunsă. Aflați în Oahu peste vară, doi frați din Brooklyn își regăsesc familia și originile hawaiiene și caută o comoară pierdută.

Călătoria lui Chihiro. Chihiro rătăcește într-o lume magică unde domnește o vrăjitoare care îi transformă în animale pe cei care nu i se supun.

Castelul umblător al lui Howl. Tânăra Sophie stă într-un oraș anost și lucrează în atelierul de pălării al tatălui ei decedat, dar lucrurile devin interesante atunci când e transformată într-o bătrână.

Vom fi eroi. Niște invadatori extratereștri capturează supereroii de pe Pământ, iar copiii lor trebuie să învețe să colaboreze pentru a-și salva părinții și planeta.

Îmblânzitorul de vânt. La doar 13 ani, William Kamkwamba citește o carte științifică și construiește o turbină eoliană pentru a-și scăpa satul din Malawi de foamete. Bazat pe fapte reale.

Vizionare plăcută! Și vom fi recunoscători, dacă ne vei scrie pe Facebook sau Instagram cât de mult ți-au plăcut. Astfel, pe viitor, vom ști ce filme să mai selectăm pentru tine.