Curs valutar
 • EUR
  20.3353
  0.0984%
 • USD
  17.4725
  0.1156%
 • RUB
  0.2490
  1.4458%
 • RON
  4.1113
  0.1192%
 • UAH
  0.6648
  0.1203%

Nici un pas înapoi. Usatîi spune că nu renunță la ceea ce și-a propus și spune „adio” bălțenilor și politicii

19 Iul. 2021, 18:08
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
19 Iul. 2021, 18:08 // Politica //  Petru Beregoi

Renato Usatîi susține că va demisiona din funcția de primar al municipiului Bălți. Anunțul a fost făcut în contextul acțiunilor în susținerea sa, care au avut loc sâmbătă, în fața Primăriei. Usatîi a transmis că renunță și la funcția de președinte al Partidului „Nostru” și va propune colegilor să aleagă un alt lider. Acesta se va dedica afacerilor.

Renato Usatîi a anunțat săptămâna trecută că demisionează din funcția de primar al municipiului Bălți. Anunțul a fost făcut în timpul unui briefing de presă, după ce a rămas dezamăgit de rezultatele alegerilor parlamentare anticipate, unde Blocul Electoral Renato Usatîi a acumulat 4,1 % sau 60 de mii de voturi. La Bălți, acesta a obținut doar 22,69%. Asta înseamnă că 10 mii de bălțeni au votat pentru Usatîi și echipa sa. Cele mai multe voturi la Bălţi le-a obţinut Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor.

„Ce s-a întâmplat ieri la Bălți, pe mine m-a frapat, m-a dat gata. Sunt șocat de faptul că la Bălți oamenii au crezut în știri false și nu au crezut în mine. Sunt total uimit. Nu vreau să judec pe nimeni și nici să învinovățesc. Îmi dau demisia, după ce ies din concediu, ca să nu tergiversăm procesul, ca să poată avea loc alegeri anticipate”, a declarat atunci liderul „Partidului Nostru”.

La adunarea de sâmbătă, o jurnalistă de la televiziunea din Bălți a dat citire mesajului lui Renato Usatîi adresat celor care îl susțin și a anunțat decizia finală a acestuia.

„Stimați bălțeni, vă sunt recunoscător pentru susținere. În cele mai grele momente voi mi-ați oferit putere să lupt cu corupția și mafia care a furat orașul nostru și țara. Toată experiența acumulată, cunoștințele și banii câștigați de mine în afara țării eu i-am investit în orașul nostru și în satele din țara noastră. Pe 11 iulie, la alegerile parlamentare anticipate, fiecare din noi ne-am făcut alegerea și fiecare din noi acum va trăi cu ea mai departe. Eu recunosc alegerea majorității bălțenilor și vă rog să îmi respectați alegerea mea. Eu vă îndemn pe voi toți să nu vă  mai adunați la mitinguri în susținerea mea. Alegerea deja este făcută, vouă vă rămâne doar să o conștientizați. Eu rămân un om simplu, întotdeauna voi merge în viață cu capul sus și voi spune adevărul. În august, la întâlnirea cu dumneavoastră, voi semna cererea de demisie și toată viața mea voi fi sluga doar al poporului nostru. Puterea este în adevăr,”  a transmis Renato Usatîi, scrie nordnews.md.

Amintim că, săptămâna trecută, Renato Usatîi și-a anunțat decizia de a se retrage de la șefia Partidului „Nostru”, dar și din politică în general. De asemenea, el și-a prezentat și demisia din funcția de primar al municipiului Bălți.

Realitatea Live

25 Oct. 2021, 18:46
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
25 Oct. 2021, 18:46 // Actualitate //  Realitatea.md

Pe strada Hîncești din Capitală a fost amenajată o parcare „din contul trotuarului cu acces direct de pe carosabil”. O informație în acest sens a fost publicată de către fostul viceprimar al Capitalei, Victor Chironda.

Potrivit lui Victor Chironda, parcarea are indicator special și nici nu corespunde normelor de proiectare. 

„Parcarea nu are dimensiunile necesare și șoferii ridica mașinile pe trotuar sau le lasă parțial pe carosabil, fapt care îngreunează circulația. Dacă parcarea este autorizată, de ce nu are semnalizarea corespunzătoare și nu respectă normativele? Dacă nu este autorizata, cum a fost posibilă amenajarea ei? Doar primarul Ceban ține toate construcțiile sub control personal”, scrie Chironda. 

Totodată, fostul viceprimar al Capitalei susține că în anul 2020, a semnat o dispoziție care interzice astfel de amenajări de parcări.

„Când un agent economic din zonă a fost la mine cu asemenea solicitare, i-am explicat că str. Hîncești este o stradă de transit, cu flux mare de transport public, și conform normelor și principiilor de organizare a circulației rutiere în oraș, amenajarea parcărilor în așa mod este imposibilă. Există și o dispoziție semnată de mine în 2020 care interzice expres astfel de amenajare de parcări. Se vede că după demiterea mea acest lucru a devenit posibil. Și există o singură explicație – corupția și/sau incompetența”, susține Victor Chironda.

Realitatea.md amintește că funcția de viceprimar a orașului Chișinău a rămas vacantă după ce Victor Chironda fost demis.

 
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”