Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

Noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. 56 de pacienți, în stare extrem de gravă

13 Iul. 2021, 18:00
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
13 Iul. 2021, 18:00 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Republica Moldova înregistrează tot mai multe cazuri de COVID-19 de import. Astăzi au fost confirmate alte 59 cazuri noi de infectare, dintre care, cinci sunt importate din Rusia, Irlanda și Turcia. 

În total, au fost efectuate 5.659 de teste, dintre acestea, 1.427 teste Rapid -Antigen.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Moldova a ajuns la 257.588. Din numărul total de cazuri, niciunul nu e în rândul lucrătorilor medicali

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 221 confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 56 în stare extrem de gravă, 12 pacienți fiind conectați la aparate de respirație asistată. 

La domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19, se tratează 562 persoane, iar 18.056 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, sunt anunțate înregistrarea altor decese: 

Deces 6.212: Bărbat de 73 de ani din or. Căușeni, internat în SR. Căușeni.

Deces 6.213: Bărbat de 73 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”. Comorbidități: cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă.

Deces 6.214: Femeie de 86 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cordiopatie, hipertensiune arterială.

Realitatea Live

06 Aug. 2021, 05:35
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
06 Aug. 2021, 05:35 // Politica //  Cristina Vlah

Președinta țării, Maia Sandu, a anunțat că unul din domeniile vizate în ceea ce privește reforma justiției ține de modificarea Legii cu privire la Procuratură, informează Realitatea.md.

Potrivit șefei statului, în noua Lege urmează să fie incluse noi prevederi ce țin de evaluarea activității procurorului general. „Din câte știu, partidul PAS va veni cu un proiect de lege ca să modifice Legea cu privire la Procuratură și să includă acolo evaluarea activității procurorului general. Nu e posibil ca să așteptăm șapte ani și doar după asta să corectăm lucrurile în situația în care Procuratura nu funcționează așa cum ar trebui”, a menționat Sandu în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul JurnalTV.

De asemenea, demnitara a specificat că pentru o reformă veritabilă este nevoie de a aduce oameni noi și onești în funcțiile de judecători sau procurori.

„Dacă vorbim de procuratură, de exemplu, aprecierea mea este că noi avem o mare problemă de capacitate și vedem dosare pe corupție mare, pe care lucrurile aproape că nu se mișcă. Aici, sigur s-ar putea să fie și piedici și de altă natură, dar și o probleme de capacitate.  Și va trebui să investim, să aducem oameni noi în sistem, să-i pregătim destul de repede…

Este adevărat, reforma justiției nu poate fi făcută în trei luni, este o reformă care o să dureze. Însă, semnalul care va fi dat prin legile pe care o să le aprobe Parlamentul ar trebui, într-un fel,  să-i încurajeze pe judecătorii și procurorii corecți să continue, să fie mai îndrăzneți, să lucreze la dosarele serioase și să-i demotiveze pe cei, care comit abuzuri” a mai declarat Maia Sandu.

Menționăm, că printre cele mai importante promisiuni făcute de către Maia Sandu în campania electorală pentru prezindențiale, dar și de către cei de la PAS, în campania electorală pentru parlamentare a fost Reforma justiției. Aceasta este una din cele mai anevoioase reforme, care tărăgănează de ani de zile, fapt pentru care țara noastră a fost lipsită de multe ori de fonduri europene, dar și a fost apostrofată de către autoritățile internaționale.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată