Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

Permis de conducere, certificat și un test la COVID-19, falsificate! Planuri de călătorie dejucate de polițiști

13 Iul. 2021, 17:33
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
13 Iul. 2021, 17:33 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

La hotarul moldo-român, au fost consemnate mai mult incidente, printre care, deținerea unui permis de conducere falsificat, a unui certificat de înmatriculare neautentic și identificarea unui test negativ la COVID-19, neveridic. 

„În punctul de trecere Cahul s-a apropiat un Mercedes Sprinter ce efectua curse de pasageri. Unul din conducătorii auto a prezentat permisul de conducere românesc. La prima examinare, polițistul de frontieră a identificat lipsa elementelor de protecție asupra permisului. Audiat, bărbatul de 35 de ani a declarat că persoana care l-a ajutat cu obținerea cetățeniei i-a propus și perfectarea permisului de conducere înscriindu-l la școala auto. Întrucât a parcurs toate etapele pentru obținerea acestuia, moldoveanul s-a arătat uimit de cele depistate”, informează polițiștii de frontieră. 

Totodată, și un certificat de înmatriculare, care ar fi emis de autoritățile ucrainene a fost ridicat după ce șoferul, și el ucrainean de origine, a prezentat actul pentru autorizarea intrării în Republica Moldova. 

„Bărbatul cunoștea despre neveridicitatea actului pentru că a apelat la ajutorul unei persoane terțe în vederea perfectării acestuia. Cel original a fost ridicat de către organele de drept din Bulgaria după ce a încălcat regulile de circulație”, este menționat în comunicat. 

Ca urmare, mijlocul de transport a fost indisponibilizat în parcarea sediului SPF Giurgiulești.

De asemenea, în punctul de trecere Giurgiulești – Galați, a fost depistat printre lucrurile personale ale unei pasagere raportul testului medical negativ la COVID-19. Locuitoarea raionului Ceadîr-Lunga nu a recunoscut că l-ar fi obținut ilegal. Însă, rezultatele verificărilor au demonstrat contrariu.

Cazurile au fost înregistrate, iar documentele ridicate au fost transmise către realizarea expertizei tehnico-juridice. Persoanele documentate riscă sancțiune penală.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:10
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:10 // În Lume //  Cristina Vlah

Cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume de la Al Sulaibiya, Kuweit este în flăcări. Incendiul este atât de amplu încât este vizibil din satelit. Se estimează că acolo sunt depozitate șapte milioane de anvelope, scrie Digi24.ro cu referire la insiderpaper.com.

Potrivit sursei, incendiul din Kuweit poate deveni un dezastru global de mediu, dacă nu va fi lichidat în cel mai scurt timp.

Rețelele de socializare sunt pline de reacții vehemente după ce un videoclip în care apar milioane de pneuri care ard a fost distribuit online.

Videoclipul, în care se vede o coloană uriașă de fum care se ridică la o înălțime amețitoare, a fost vizionat de milioane de ori de când a fost distribuit, joi.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată