Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Noi verificări inițiate de ANI. Nouă subiecți vizați

12 Apr. 2021, 13:27
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
12 Apr. 2021, 13:27 // Societate //  Valentina Buză

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat noi controale cu referire la conflictele de interese, iar în acest context nouă subiecți au fost vizați. Verificările au fost inițiate în perioada 5-9 aprilie curent, iar prin sistemul „e-Integritate” au fost distribuite 15 sesizări. 

Astfel, trei controale referitor la posibile conflicte de interese admise de către fostul director al S.A „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, un șef al unei Direcții din cadrul Consiliului raional Cahul și un primar din raionul Fălești.

De asemenea, o procedură de control privind incompatibilitate în funcția publică a fost pornit pe numele unui primar din raionul Fălești.

Totodată, un funcționar din cadrul IP Telenești, ar putea fi sancționat pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. În acest sens, inspectorii de integritate au pornit o cauză contravențională pe numele acestuia. Două acte de constatare a conflictelor de interese au fost emise de inspectorii de integritate. Astfel, un primar din raionul Criuleni și un consilier din municipiul Comrat au fost stabiliți cu câte un conflict de interese.

O incompatibilitate de funcție a fost constatată în privința unui funcționar cu statut special din cadrul Direcției Generale de Detenții din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

„Un consilier din raionul Căușeni a fost sancționat pentru nedeclararea și nesoluționarea unui conflict de interese în termenul stabilit de lege. Alți doi primari au respectat legislația ANI, declarând în termen noi conflcite de interese. Este vorba despre primarul din localitatea Băcioi, mun. Chișinău și primarul satului Hăsnășenii Mari, r-nul Drochia, care se numără printre cei mai activi subiecți cu conflicte de interese declarate și soluționate”, se arată în comunicat.

Reprezentanții ANI au acordat consultații telefonice la 57 de apeluri și au participat în cadrul a patru evenimente online. Pe portalul Public au fost depuse alte de 588 de declarații avere și interese personale.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
08 Mai 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
08 Mai 2021, 17:58 // În Lume //  Daniel Hacina

Liderii UE vor lua în considerare la summitul Consiliului din 25 mai politica față de Rusia și subiectul Brexitului. Acest lucru a fost anunțat astazi de către președintele francez Emmanuel Macron în timpul unui summit informal al UE ținut Porto (Portugalia). Discursul liderului francez a fost difuzat de către serviciul de presă al Consiliului European.

„Pe lângă agenda principală, am atins astăzi alte subiecte, la care vom reveni la summitul din 25 mai. Acestea sunt, în special, Rusia și Brexit”, a spus Macron.

Comentând întâlnirea liderilor UE de la Porto, Macron a menționat că „participanții se află în stadiul pregătirii dezvoltării unei strategii europene de combatere a pandemiei”.

„Aceasta este o mișcare comună, în ciuda faptului că este posibil să avem o viziune diferită asupra anumitor probleme”, a spus el.

Răspunzând la o întrebare despre motivele absenței cancelarului german Angela Merkel și a altor lideri europeni din Portugalia, Macron și-a exprimat opinia că „acest lucru se datorează restricțiilor cauzate de pandemie și programului politic intern”.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile