Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

Un socialist a decis în locul tuturor membrilor delegației Moldovei AP Euronest, deși nu le-a solicitat opinia

12 Apr. 2021, 14:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
12 Apr. 2021, 14:16 // Politica //  Valentina Buză

Deputatul PSRM, președinte al delegației parlamentare a Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară Euronest, Petru Burduja, a luat decizia de unul singur că țara noastră nu va vota proiectul Rezoluției cu referire la crearea unui impuls pentru integrarea europeană în cadrul strategiei UE pe termen lung, privind Parteneriatul Estic și la recuperarea, reziliența și democratizarea în continuare în perioada post-COVIDE-19.

Potrivit deputatului PAS, Mihai Popșoi, la fel membru al delegației Moldovei la AP Euronest, Burduja nici nu s-a consultat cu ceilalți membri ai delegației țării noastre, atunci când a decis să trimită o scrisoare, din numele tuturor membrilor delegației, precum că reprezentanții țării noastre nu vor vota pentru această rezoluție.

„Socialiștii scriu lucruri trăsnite. Domnului Petru Burduja nu-i este pe plac proiectul raportului Comitetului afaceri politice, drepturile omului și democrație al Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (Euronest). Cu de la sine puteri, Burduja a decis, în numele întregii delegații, că noi nu vom participa la vot, deși membrii delegației nu s-au întrunit niciodată pentru a discuta așa ceva.  Când e vorba de drepturile omului și democrație, în special când este menționată Rusia sau Belarus, socialiștilor parcă le-ar da cu sare în ochi. Reacția lui Burduja este foarte ciudată pentru că Republica Moldova nu este pomenită deloc în textul raportului. Fiind disperați, socialiștii devin tot mai caraghioși în demersurile lor, făcându-ne țara de rușine”, scrie Popșoi.

Astfel, deputatul PAS afirmă că va participa la procedura de vot, indiferent de scrisoarea și decizia pe care a luat-o de unul singur Petru Burduja.

„Evident, eu voi participa la vot, iar scrisoarea lui Burduja nu are nicio valoare. Atât Consiliul Europei cât și Euronest înțeleg foarte bine situația de la noi. Toți știu cine sunt Socialiștii și ce hram poartă. Partenerii externi ai Republicii Moldova sunt și vor fi de partea poporului pentru că ei sunt bine informați, în pofida trăsnăilor scrise de socialiști”, notează Mihai Popșoi.

În scrisoarea expediată copreședinților Adunării Parlamentare Euronest, Burduja precizează că, decizia luată de acesta „reprezintă poziția oficială a Parlamentului Republicii Moldova, iar în cazul în care va apărea declarații și obiecții pe seama procedurii de vot sau a rezoluții din partea altor membri ai delegației țării noastre aceste poziții nu vor fi considerate drept oficiale”.

Doc: Mihai Popșoi

Realitatea Live

Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Conferința de presă „Judecătorii corupți susțin compania Braus Imobiliare S.R.L. în construcțiile ilegale de pe Mircea cel Bătrân 15, punând în pericol viața a peste 300 de familii”
12 Mai 2021, 17:04
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
12 Mai 2021, 17:04 // Politica //  Petru Cosoi

Președintele PCRM, Vladimir Voronin și liderul PSRM, Igor Dodon, au semnat astăzi documentul oficial de creare a Blocului Electoral între cele două formațiuni politice. Astfel, criticile nu s-au lăsat așteptate prea mult.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că „Moldova a văzut multe perversități politice, dar asta este pe primul loc”.

Usatîi și-a continuat mesajul pe note ironice și i-a luat în derâdere pe cei doi politicieni.

Păcat de Voronin, să ștergi tot ce ai construit timp de 80 de ani în doar câteva clipe și numai pentru ca să mai dormi în Parlament, e păcat și rușine. Dar Dodon e așa cum este, aici e diagnoză și e gravă, iar problema este că așa ceva nu se tratează, trădarea nu se iartă, în cazul de față – a ambilor. Stimați cetățeni, cu toții știm unde le este locul celor doi și asta le vom demonstra la 11 iulie, dar până atunci trebuie să înțelegem care dintre ei e mirele și care-i mireasa. Amar la tineri!

Amintim că, socialiștii au lansat comuniștilor inițiativa de a crea un bloc comun la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Inițial PCRM a declara că va examina propunerea PSRM, deși liderul comuniștilor mereu l-a criticat pe Dodon și nu l-a recunoscut ca președinte de țară atunci când a exercitat mandatul.

Liderul PCRM îl considera pe Dodon „trădător” pentru că a părăsit PCRM în 2011 și a aderat la PSRM, reformând partidul.

 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație