Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

Noile prețuri la benzinării! ANRE va ieși azi cu o conferință de presă, după care va avea ședință publică

21 Sept. 2021, 07:55
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
21 Sept. 2021, 07:55 // Economie //  Realitatea.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis acum o zi o notă informativă despre noile prețuri care vor fi afișate la stațiile de benzinării din țară. Potrivit acesteia, pentru ziua de marți, 21 septembrie curent, motorina s-a scumpit din nou, iar benzina s-a ieftin. Totodată, pe parcursul zilei, directorii Agenției vor ieși cu o conferință de presă.

Astfel, șoferii vor vedea afișate la stațiile de benzinării 20,92 lei pentru un litru de benzină, ceea ce înseamnă că prețul a scăzut cu 3 bani față de ultimul și 16,85 lei pentru un litru de motorină, adică deja cu 3 bani mai mult.

La ora 10:00, a fost anunțată conferința de presă „cu privire la stabilirea prețurilor la produsele petroliere și aplicarea legislației în vigoare”. Aceasta va fi susținută de unul din directorii ANRE, Eugen Carpov, în incinta Agenției. O oră mai târziu, Consiliul de Administrație se convoacă în ședință publică care va putea fi urmărită în direct.

Colegii de la RLIVE.MD și RLIVE TV vor prelua transmisiune pe platformele sale.

Amintim că, la ședința plenară de joi, deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au solicitat audierea în plenul Parlamentului a conducerii ANRE în legătură cu majorarea din ultima perioadă a prețurilor la carburanți. Majoritatea parlamentară, adică deputații PAS, au fost și ei pro, doar că pentru săptămâna viitoare. Drept argument au spus că au nevoie de timp în care să găsească posibilități legale de a demite conducerea Agenției după audiere.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 15:34
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
27 Oct. 2021, 15:34 // Societate //  Valentina Buză

Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea Ghidului managerului energetic din sectorul public, care are ca scop, oferirea cunoștințe în domeniul eficienței energetice managerilor energetici din cadrul administrațiilor publice locale, precum și a prezenta cadrul legal din domeniu.

De asemenea, Ghidul ajută la îndeplinirea într-un mod eficient și profesional a sarcinilor managerului energetic, inclusiv prin dezvoltarea și implementarea unor strategii pentru creșterea eficienței energetice la nivel local.

„Ghidul reprezintă un suport adresat autorităților publice locale și managerilor energetici în vederea facilitării angajării și motivării funcției respective de către persoanele competente, în scopul elaborării planurilor locale de acțiuni în domeniul eficienței energetice și atragerea investițiilor financiare în teritoriu, prin intermediul bugetului național și a donatorilor străini activi pe teritoriul Republicii Moldova”.

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău