Ministerul Educației a precizat pentru redacția Realitatea că a recepționat de la angajații școlii primare-grădinițe nr. 226 din capitală mesajul transmis de angajați, referitor la lipsa de integritate a noii directoare. Serviciul de presă al autorității ne-a comunicat că acesta a fost transmis după expirarea termenului de contestare a rezultatelor concursului, iar personalul a transmis, de fapt, o petiție, nu o contestare.
Viorica Pistrui, consultanta Serviciului de informare și comunicare cu mass-media, a menționat că dacă au avut loc verificări în 2018, când Tatiana Frunze era acuzată de încălcări, și dacă acestea se adevereau, funcționara urma să primească interdicție de a ocupa funcții de conducere, iar în cazierul ei judiciar urmau să fie menționate acestea. Potrivit ei, în contextul situației, vor urma proceduri de verificare.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Angajații grădiniței nr. 226 din capitală o acuză pe învingătoarea concursului pentru funcția de director de lipsă de integritate. Ei fac referire la informații apărute anterior în presă precum că funcționara ar fi impus educatorii să ceară bani de la părinți când deținea funcția de directoare a grădiniței nr. 53 din capitală, iar soțul ei, despre care se scria că lucra paznic la aceeași instituție și că ar fi fost condamnat pentru trafic de droguri, i-ar fi amenințat cu răfuiala fizică.
Șeful Direcției Educație din cadrul municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a precizat pentru Realitatea că în la organizarea concursurilor pentru ocuparea funcției de director sunt create regulamente clare, care presupun anumite rigori și libertăți, iar în cazul unui dosar complet, care conține și cazierul judiciar, persoana are dreptul să participe, fiind ulterior evaluată de o comisie din șapte persoane, care îi evaluează planul de dezvoltare a instituției și o notează.