Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

O nouă linie de troleibuz va fi lansată pe strada Columna din Capitală. Parcarea în zonă, INTERZISĂ

19 Iul. 2021, 14:55
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
19 Iul. 2021, 14:55 // Societate //  Valentina Buză

Primăria municipiului Chișinău urmează să lanseze, în săptămâna ce umează, o nouă rută de troleibuz pe strada Columna din sectorul Centru al Capitalei. În context, edilul Capitalei, Ion Ceban, a conchis că în perimetrul străzii Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi Aleksandr Puşkin, parcarea în zonă va fi interzisă, prioritate având transportul public.

„Pentru a evita ambuteiajele în perimetrul străzii Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi Aleksandr Puşkin, parcarea în zonă va fi interzisă, prioritate având transportul public”.

Primarul Chișinăului precizează că autoritățile examinează posibilitatea de a face şi o bandă dedicată pentru ruta de troleibuz care va circula pe acest traseu.

„Tot de săptămâna aceasta, dacă ne permite timpul, vom începe lucrările de aplicare a marcajului rutier pentru benzile dedicate transportului public pe bulevardul Grigore Vieru, strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, strada Alexei Mateevici între Bodoni şi Puşkin şi pe strada Aleksandr Puşkin până la strada Albișoara”, a conchis Ion Ceban.

Totodată, potrivit primarului, de astăzi, 19 iulie, încep lucrările de montare a indicatoarelor rutiere pe aceste artere, pentru a fluidiza traficul rutier şi a crea condiţii pentru transportul public.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate