Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

OFICIAL! Renato Usatîi și-a prezentat demisia de la șefia Primăriei Bălți. Este dezamăgit

02 Sept. 2021, 18:03
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
02 Sept. 2021, 18:03 // Politica //  Tatiana Rusnac

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi și-a depus oficial demisia de la șefia Primăriei. Politicianul spune că a rămas dezamăgit de rezultatul obținut în oraș la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Anunțul a fost făcut la o întrunire cu bălțenii. În cadrul întrevederii, Usatîi și-a prezentat raportul de activitate.

„Alegerile vor fi pe 21 noiembrie”, a spus Usatîi.

Locuitorii din Bălți îl roagă pe Usatîi să-și retragă cererea și să rămână în fruntea orașului.

„Noi v-am trădat, ne cerem scuze Renato Usatîi. Nu ne lăsați”, declară o locuitoare.

 

În urma scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie 2021, Blocul electoral „Renato Usatîi” a obținut 4,10% din sufragii, fapt ce nu i-a permis să intre în Parlament. Pentru accedere în Legislativ un bloc electoral avea nevoie de votul a cel puțin 7% din alegători.

Ulterior, Renato Usatîi a părăsit Republica Moldova și a anunțat că se retrage din funcția de lider al partidului, dar și de la șefia Primăriei Bălți, fiind nemulțumit de rezultatul obținut. A fost și un protest în susținerea sa pentru a-l convinge să nu plece.

Renato Usatîi s-a întors acasă s-a aflat pe 5 august, precizând că se află în dilemă și nu știe cum să procedeze, să rămână la Primăria municipiului Bălți, dar și la șefia Partidului Nostru sau să se retragă definitiv de pe arena politică din țară.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 10:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
27 Oct. 2021, 10:46 // Politica //  Realitatea.md

„Sunt unii care vor bate din palme pe furiș, alții a câta oară vor arunca cu noroi dar cu siguranță că mult mai mulți vor avea păreri de rău și regrete…”. Mesajul aparține Veronicăi Herța, consilieră a Partidului Liberal în Consiliul Municipal Chișinău și vine în urma anunțului de retragere din viața politică făcut de către Dorin Chirtoacă.

„Exact acum un an, exact în această zi am făcut această postare. În care am scris o mică parte din tot prin ce am trecut în anii în care alături de dul Chirtoacă am avut norocul de a administra orașul. Chiar dacă a fost greu, complicat iar uneori părea imposibil de reușit- oricum am reușit multe”, scrie Herța pe pagina sa de Facebook.
În cele din urmă, Veronica Herța susține că alături de PL, chiar dacă a primit oferte de a pleca într-un partid sau altul.
„Am fost și rămân în echipa lui Dorin Chirtoacă, chiar dacă am avut propuneri de a trăda, de a pleca, de a lovi în spate.. am ales să rămân alături. Rămân alături chiar dacă trădarea deja a devenit o normă şi o “mândrie” în Republica Moldova. Rămân alături pentru că prietenia și bunul simț nu înseamnă funcții sau alte foloase, rămân alături pentru că știu sigur că nu există un alt politician de talia lui care să iubească la fel de mult acest pamânt și oamenii la fel ca dânsul”.
Realitatea.md amintește că Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a anunțat că se retrage din viața politică. Fostul primar de Chișinău urmează să-și depună mandatul de consilier municipal și demisia din funcția de lider al partidului. Anunțul a fost făcut în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău