Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

Ofiţerii ARBI, cu DIPLOME de absolvire. Au participat în cadrul unui CURS organizat de UTM

07 Iul. 2021, 14:43
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
07 Iul. 2021, 14:43 // Societate //  Valentina Buză

Mai mulţi ofiţeri ai Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale din cadrul CNA au primit astăzi diplome de absolvire a unui curs de formare profesională, organizat de Universitatea Tehnică din Moldova. Programul a cuprins 150 de ore de instruire şi a abordat diverse tematici, precum: teoria evaluării, estimarea deprecierii valorii bunurilor imobile, abordări în evaluare. Cursul s-a desfăşurat sub egida Departamentului IDEI al Facultăţii Construcţii, Geodezie şi Cadastru a UTM.

În cadrul ceremoniei de înmânare a diplomelor, rectorul UTM, Viorel Bostan a menţionat că evenimentul se datorează bunelor relaţii, pe care le dezvoltă CNA cu Universitatea Tehnică.

„Acest eveniment este rezultatul Acordului de colaborare pe care l-am semnat cu CNA la finele anului trecut. Ne-am angajat să menţinem un parteneriat care să aducă avantaje ambelor părţi şi suntem siguri că prezentul program, destinat ofiţerilor Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale, va fi unul util pentru una din activităţile de bază ale ARBI , cea de evaluare a bunurilor”, a opinat Rectorul UTM.

Directorul Centrului Naţional Anticorupţie, generalul Ruslan Flocea, a menţionat că, pe lângă sarcinile CNA de a preveni şi a combate corupţia, un obiectiv prioritar al instituţiei este instruirea continuă a efectivului.

„Fenomenul corupției avansează, zilnic, luând forme sofisticate şi mergând în pas cu noile tehnologii. Noi avem nevoie de instruiri calificate pentru ofiţerii noştri, în special pentru cei din cadrul Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale, activitatea cărora e practic dependentă de tot ce înseamnă tehnologiile informaţionale. Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a urma acest program, oferit de UTM, iar la rândul nostru suntem disponibili să punem la dispoziţia celor mai buni studenţi stagii de practică la CNA”, a declarat Ruslan Flocea.

Amintim că, acum jumătate de an, Centrul Naţional Anticorupţie şi Universitatea Tehnică din Moldova au semnat un parteneriat care prevede schimbul de experienţă şi de cunoştinţe pe domeniile de activitate ale ambelor instituţii. Potrivit Acordului, CNA şi UTM au convenit să pună la dispoziţia angajaţilor săi, prin schimb reciproc, materiale informative, să desfăşoare evenimente comune şi să implementeze programe de perfecţionare a cadrelor.

De asemenea, CNA s-a angajat să ofere locuri de desfășurare a stagiiilor de practică pentru studenții Universității, cu rezultate bune la studii și comportament ireproșabil.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 17:35
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
04 Aug. 2021, 17:35 // Societate //  Valentina Buză

Alte 196 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 12 sunt de import: 3-Italia, 2-Marea Britanie, 2-Rusia, 2-Turcia, 1-Belgia, 1-Germania, 1-Ucraina. Numărul total de teste efectuate – 4.438, dintre care 1.466 – teste Rapid -Antigen.

Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 260.024. Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali: (0-medici, 1-asistenți medicali, 0-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 401 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 61 în stare extrem de gravă (14 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 138 persoane au fost vindecate. În total, 252.421 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 866 persoane, iar 24.791 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, MSAMPS informează despre alte cinci decese cauzate de COVID-19:

Deces 6.262: Bărbat de 74 de ani din r. Ocnița, internat în SC. Bălți. Comorbidități: anemie.

Deces 6.263: Femeie de 57 de ani din r. Florești, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială, glomerulonefrita cronică, boală cronică renală, hipertensiune arterială, anemie.

Deces 6.264: Bărbat de 94 de ani din r. Glodeni, internat în SC. Bălți. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială.

Deces 6.265: Femeie de 79 de ani din r. Ocnița, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Deces 6.266: Femeie de 89 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat, obezitate.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată