Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

Organizarea alegerilor „merge strună”. Au fost constituite 38 de consilii electorale de nivelul al doilea

21 Mai 2021, 15:35
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
21 Mai 2021, 15:35 // Alegeri //  Petru Beregoi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit în cadrul ședinței de astăzi 38 de consilii electorale de nivelul al doilea pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie curent.

Astfel, CEC a aprobat componența nominală a consiliilor electorale ale circumscripțiilor electorale, constituite, conform prevederilor legale de membri desemnați de instanțele de judecată, consiliile raionale/municipale, precum şi de către partide şi alte organizații social-politice reprezentate în Parlament. În situaţia în care numărul nu este suficient, acesta se completează de către CEC din Registrul funcționarilor electorali.

Conform hotărârii CEC, membrii organelor electorale constituite se vor convoca în prima ședință cel târziu pentru data de 23 mai curent. Până la 5 iunie urmează a fi constituite secțiile de votare, iar până la 15 iunie și birourile electorale ale acestora.

Tot astăzi, CEC a stabilit pentru fiecare concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate un număr de maxim 615 de persoane de încredere, repartizate pe fiecare circumscripție electorală.

Persoanele de încredere îi ajută pe concurenții electorali la desfășurarea campaniilor electorale ale acestora, fac agitație electorală în favoarea lor şi le reprezintă interesele în relaţiile cu autorităţile publice, cu alegătorii, cu consiliile şi birourile electorale.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 22:13
 // Categoria: Life // Autor:  Cristina Vlah
24 Iun. 2021, 22:13 // Life //  Cristina Vlah

Interpretul rus Filip Kirkorov a venit cu o reacție, după ce autoritățile de la Kiev l-au inclus pe „lista neagră” a persoanelor ce reprezintă un pericol la adresa securității Ucrainei, informează Realitatea.md.

Kirkorov a publicat un video pe contul său de Instagram, unde susține că acest lucru este un motiv de mândrie. „Includerea pe lista neagră a Ucrainei un artist ucrainean – reprezintă un lucru absurd. Dar în lume multe asemenea lucruri se întâmplă. Unii demnitari în acest fel încearcă să obțină bonusuri, prin lozinci despre propaganda naționalistă. Chiar ar trebui să le spun „mulțumesc”, pentru că prin această prostie îmi crește popularitatea.

Ar trebui să fiu mândru de asta, mândru să ajung în această listă. Pentru că de fapt nu este vorba despre Kirkorov, ci despre Rusia. Ura față de Rusia ia amploare. Dacă Kirkorov devine pericol pentru un stat, atunci acel stat merită să fie compătimit”, a spus artistul.

În context, el a spus că va continua să manifeste dragoste față de Ucraina, dar nu în calitate de stat, ci în calitate de țară și oameni. În acest sens, el a vorbit despre legăturile culturale dintre ruși și ucraineni, apoi a interpretat o piesă în limba ucraineană.

Filip Kirkorov este declarat Artist al Poporului în Ucraina, oferit de un fost președinte al Ucrainei, Victor Iușcenko.

Amintim, că interpretul Filip Kirkorov a fost inclus pe lista neagră a persoanelor, după ce el s-a pronunțat de mai multe ori în susținerea anexării Krimeii la Federația Rusă, spunând că peninsula este parte a teritoriului rusesc.