Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

Partidul lui Chicu, înregistrat de ASP. „Obiectivul nostru principal…”

17 Apr. 2021, 11:27
 // Categoria: Politica // Autor:  Elena Putregai
17 Apr. 2021, 11:27 // Politica //  Elena Putregai

Agenția Servicii Publice (ASP) a înregistrat al 68-lea partid din Republica Moldova – Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” (PDCM). Ion Chicu, fondatorul și liderul acestuia, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Ion Chicu, de la anunțul intenției de a crea partidul, până la înregistrarea oficială, în jurul ideii pe care o promovează s-au adunat peste 1600 de cetățeni, care și-au depus semnătura pentru aderarea la PDCM și crearea formațiunii și au fost create cinci organizații teritoriale.

„Pe parcursul a câtorva săptămâni din momentul anunțării intenției de a crea Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, echipa noastră a reușit să parcurgă toți pașii prevăzuți de legislație pentru înregistrarea unui partid politic.  În această perioadă, în jurul nostru s-au adunat peste 1600 de cetățeni, care și-au depus semnătura pentru aderarea la PDCM și crearea formațiunii.  Din numele întregii echipe a PDCM invit oamenii cu dragoste de țară, profesioniștii din toate domeniile vieții social-economice și politice, reprezentanții tuturor etniilor și generațiilor de moldoveni care locuiesc și muncesc  acasă și peste hotarele țării, să ne consolidăm cu toții pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Noi știm că aceasta este posibil și noi știm cum asta este posibil”,  a declarat președintele PDCM, Ion Chicu.

În opinia sa, consolidarea societății și mobilizarea poporului pentru schimbarea spre bine a lucrurilor în țară pot fi realizate doar prin readucerea pe prim-planul vieții social-politice a intelectualității și profesioniștilor integri. Astfel, unul din cele mai importante obiective ale Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, asumate în Programul aprobat la Congresul de constituire, se referă la restabilirea statutului de drept și a ordinii în țară, prin reformarea sistemului politic și administrației publice, inclusiv prin reevaluarea rolului, competențelor și modalității de alegere a Parlamentului și președintelui țării, asanarea sistemului justiției din țară, combaterea corupției și sporirea nivelului securității oamenilor.

De asemenea, partidul își propune să consolideze eforturile națiunii pentru obținerea perspectivei de integrare europeană a țării. În opinia lui Ion Chicu acest lucru poate fi făcut prin impulsionarea și coordonarea acțiunilor autorităților statului pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, inclusiv prin crearea Ministerului Integrării Europene și prin implementarea reformelor agreate cu UE.

Un alt obiectiv prezentat de PDCM este asigurarea unui salt economic pentru a spori potențialul țării de a crește nivelul de trai al populației, prin implementarea Programului de dezvoltare economică a țării, stimularea exportului de produse cu valoare adăugată înaltă, prin reindustrializare și creșterea potențialului de export.

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei împărtășește doctrina politică creștin-democrată și este un partid de centru-dreapta. Obiectivul principal al acestui partid, spune Ion Chicu, este „dezvoltarea Republicii Moldova și îmbunătățirea vieții oamenilor prin consolidarea societății în jurul unor idei și scopuri comune”.

Realitatea Live

Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Conferința de presă „Judecătorii corupți susțin compania Braus Imobiliare S.R.L. în construcțiile ilegale de pe Mircea cel Bătrân 15, punând în pericol viața a peste 300 de familii”
Prezentarea Ratingului Politic pentru luna aprilie 2021, elaborat de compania Intellect Group
12 Mai 2021, 15:06
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
12 Mai 2021, 15:06 // Societate //  Valentina Buză

A ieșit din casă cu aproximativ o săptămână în urmă și nu s-a mai întors. Este vorba de o femeie de 34 de ani, originară din satul Leca, raionul Cantemir.

Oamenii legii au fost sesizați în data de 11 mai de către o rudă. Ea a declarat că femeia a plecat fără a comunica direcția unde se deplasează. Cranea Olga are înălțimea de 1,68 m, ochii  căprui, părul șaten.

În acest context, poliția roagă persoanele persoanele care au recunoscut femeia din imagine sau cunosc locul unde s-ar putea afla, să apeleze la telefoanele 112 sau 027 32 29 80.

Orice informație poate fi utilă.

 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație