Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Partidul lui Tkaciuk salută dizolvarea Parlamentului, însă critică tactica partidelor de a cere votul cetățenilor

30 Apr. 2021, 11:15
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Apr. 2021, 11:15 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic salută decizia cu privire la dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate la 11 iulie 2021. Cu o asemenea reacție a venit astăzi formațiunea, la două zile decizia luată de președinta țării, Maia Sandu.

„Cu părere de rău, decizia a fost luată în condițiile unei confruntări dintre niște partide-clanuri, fiecare dintre acestea încălcând legea și nerespectând Constituția de nenumărate ori. Acest lucru însă nu schimbă esența faptului că Moldova are nevoie de resetare, iar alegerile parlamentare anticipate ne vor permite să scăpăm de acei reprezentanți ai corpului de deputați care simbolizează ferm perioada statului capturat. Acum este importantă organizarea unor astfel de alegeri care vor permite să fie schimbat realmente programul dezastruos al Republicii Moldova”, se precizează într-un comunicat de presă al partidului.

Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic, alegerile ar trebui să devină „o platformă pentru o competiție de idei și programe pentru viitorul țării și nu o luptă dintre două echipe de lichidatori, însă niciuna dintre aceste echipe nu are idei pentru viitor”.

„Ambele partide favorite transpun agenda zilei într-o nouă dezbatere despre alegerea geopolitică a Moldovei, lansând vechile povești de groază despre guvernul mondial, „soros-iști” și iminenta invazie a egalității de gen, pe de o parte și despre tancurile de pe Nistru, pe de altă parte. Dacă alegerile se vor desfășura în acest sistem de coordonate, în Moldova nu se va schimba nimic. Țara va merge în continuare spre linia de finiș care este deja foarte aproape – este vorba despre anul 2025, când, conform tuturor prognozelor, va avea loc colapsul economic și falimentul social inevitabil”, mai afirmă formațiunea.

Amintim că, la 28 aprilie, după ce Curtea Constituțională a anulat hotărârea Parlamentului, prin care a fost instaurată starea de urgență până la fârșitul lunii mai, președinta țării, Maia Sandu a semnat decretul de dizolvarea a Parlamentului și a stabilit data alegerilor parlamentare anticipate pentru 11 iulie.

Realitatea Live

Ceremonia oficială consacrată Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
09 Mai 2021, 19:32
 // Categoria: Economie // Autor:  Elena Putregai
09 Mai 2021, 19:32 // Economie //  Elena Putregai

Pavel Durov caută un asistent personal. Candidatul trebuie să aibă un IQ ridicat și dorința de a se muta în altă țară. Responsabilitățile vor include gestionarea calendarului miliardarului rus și planificarea călătoriilor sale.

Pe Telegram a fost publicat anunțul de angajare a unui asistent personal pentru directorul general al companiei, Pavel Durov.

De la potențialul angajat se cere un coeficient de inteligență înalt, cunoașterea fluentă a limbii engleză (la nivelul unui nativ), abilități excelente de comunicare orală și scrisă, și abilități de bază în finanțe.

Pe lângă asta, candidatul trebuie să fie discret și insistent. La fel, să posede exactitatea și să fie atent la detalii.

Cerințele de mai sus sunt necesare pentru a fi în stare să gestioneze calendarul de activități al miliardarului Pavel Durov și să-i organizeze călătoriile de serviciu.

Pentru a trimite CV-ul, începeți dialogul prin Telegram-bot-ul @jobs_bot, ceea ce înseamnă că, dacă v-a făcut din ochi anunțul de angajare, trebuie în primul rând să descărcați în telefon aplicația.

În corespondență cu bot-ul, veți indica numele/prenumele, data de naștere, orașul de reședință, informații despre educație, dar și să răspundeți dacă sunteți pregătit să locuiți în altă țară, spre exemplu, în Emiratele Arabe Unite sau în Elveția.

Cel puțin în EAU se află sediul companiei Telegram.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile