Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

„Partidul Nostru” merge la anticipate în cadrul unui bloc electoral. Cum se numește și de ce a făcut acest lucru Usatîi

04 Mai 2021, 09:34
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
04 Mai 2021, 09:34 // Alegeri //  Petru Beregoi

Partidul „Nostru” a înregistrat astăzi la Comisia Electorala Centrală (CEC) un bloc electoral, care va merge în alegerile parlamentare anticipate, care urmează să aibă loc la data de 11 iulie curent. Anunțul a fost făcut de președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, este vorba de Blocul Electoral „Renato Usatîi”, care este compus din Partidul „Nostru” și Partidul Politic „Patria”. Usatîi afirmă că decizia a fost luată de a merge în anticipat în cadrul unui bloc electoral din cauza că socialiștii încearcă să înregistreze și ei un bloc, precum și alte blocuri electorale spoiler, care să „inducă în eroare alegătorii”.

„Este o tentativă de a reveni la guvernare a unor partide, care sunt gata să facă blocuri cu oricine doar pentru a reveni la putere. PSRM urmează să înregistreze la CEC, un bloc electoral cu PCRM, iar Platforma DA urmează să facă un bloc electoral cu PLDM. Igor Dodon a găsit deja și o Maia Sandu și urmează să înregistreze un bloc electoral cu un asemenea nume, pentru a dispersa și a încerca să ducă în eroare cetățenii”, dezvăluie Usatîi.

Renato Usatîi afirmă că știe despre aceste pretinse planuri ale socialiștilor celor din Platforma DA din surse sigure, care ar fi consultanți ai PSRM. Politicianul afirmă că, Vlad Filat a plecat din PLDM anume din acest considerent, pentru ca formațiunea care a fost fondată și condusă de acesta să poată face bloc electoral cu Platforma DA, condiție care ar fi fost înaintată de Andrei Năstase.

Liderul Partidului „Nostru” menționează că blocul înregistrat la CEC nu va fi de stânga sau de dreapta, întrucât simpatizanți ai partidului condus de acesta sunt din ambele părți, astfel va fi un bloc, „care va uni cetățenii”.

„Suntem blocul care vom uni toți cetățenii. Săptămâna viitoare vom prezenta lista potențialilor deputați. Pe listă se vor regăsi persoane notorii cu un CV bogat, iar în zilele următoare vom crea lista întreagă a candidaților de parlamentari. După ce vom fi înregistrați oficial la CEC îmi voi suspenda activitatea de primar general al municipiului Bălți”, a anunțat Usatîi.

Amintim că, alegerile parlamentare anticipate urmează să se desfășoare la 11 iulie curent. CEC deja a abrobat devizul de cheltuieli, fiind vorba de 125 milioane de lei.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
08 Mai 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
08 Mai 2021, 17:58 // În Lume //  Daniel Hacina

Liderii UE vor lua în considerare la summitul Consiliului din 25 mai politica față de Rusia și subiectul Brexitului. Acest lucru a fost anunțat astazi de către președintele francez Emmanuel Macron în timpul unui summit informal al UE ținut Porto (Portugalia). Discursul liderului francez a fost difuzat de către serviciul de presă al Consiliului European.

„Pe lângă agenda principală, am atins astăzi alte subiecte, la care vom reveni la summitul din 25 mai. Acestea sunt, în special, Rusia și Brexit”, a spus Macron.

Comentând întâlnirea liderilor UE de la Porto, Macron a menționat că „participanții se află în stadiul pregătirii dezvoltării unei strategii europene de combatere a pandemiei”.

„Aceasta este o mișcare comună, în ciuda faptului că este posibil să avem o viziune diferită asupra anumitor probleme”, a spus el.

Răspunzând la o întrebare despre motivele absenței cancelarului german Angela Merkel și a altor lideri europeni din Portugalia, Macron și-a exprimat opinia că „acest lucru se datorează restricțiilor cauzate de pandemie și programului politic intern”.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile