Curs valutar
 • EUR
  20.1576
  0.3815%
 • USD
  17.2900
  -0.0353%
 • RUB
  0.2441
  0.5326%
 • RON
  4.0724
  0.3536%
 • UAH
  0.6587
  0.3188%

PATRU raioane din țară, parte a campaniei de informare lansată de AEE: Hîncești, Leova, Cantemir și Cimișlia

23 Iul. 2021, 21:48
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
23 Iul. 2021, 21:48 // Societate //  Valentina Buză

Directorul adjunct al AEE, Eugen Gîrlea, a participat la acțiunile de informare din cadrul consiliilor raionale din Hîncești, Leova, Cantemir și Cimișlia. Acest lucru are loc în contextul campaniei de informare „Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente – prioritate a autorităților publice locale”, lansată de Agenția pentru Eficiență Energetică. În acest sens, în incinta consiliilor raionale au fost instalate panouri cu informații la care oricare locuitor din regiune are acces.

Vicepreședintele raionului Cimișlia, Vadim Torgai a menționat că, această campanie de informare este una utilă și necesară.

„Grație proiectului „Implementarea măsurilor de eficiență energetică a Consiliului Raional Cimișlia”, susținut de AEE, au fost înlocuite geamurile și ușile exterioare pe o suprafață de 178 m2, ce au adus economii financiare de peste 29 000 lei anual”, a afirmat Vadim Torgai.

La rândul său, Eugen Gîrlea, a asigurat administraţia raioanelor de susţinere și conlucrare constructivă în continuare.

„Vă mulțumesc pentru implicare și deschidere. Apreciem că sunteți deschiși față de acțiunea de informare lansată de Agenția pentru Eficiență Energetică  și ne dorim o comunicare eficientă, pentru a face un schimb de păreri, dar și a identifica  necesitățile la nivel local”, a precizat vicedirectorul AEE.

Campania se desfășoară în perioada iunie – august 2021, în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este  diseminarea informației prin intermediul autorităților publice locale, despre eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente.

De menționat că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 22:07
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
19 Oct. 2021, 22:07 // Societate //  Cristina Vlah

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a vorbit despre un posibil lockdown în Republica Moldova și instituirea alertei de Cod Roșu în țară, informează Realitatea.md. Deocamdată, șefa Ministerului Sănătății dă asigurări că în timpul apropiat, nu va fi instituit un lockdown, asta chiar dacă situația epidemiologică de COVID-19 de înrăutățește.

„Deocamdată în patru localități sunt instituite Coduri Roșii. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vine cu unele recomandări în urma cifrelor înregistrate la nivel național. Noi abia am intrat ușor în „Cod Roșu”.  Pentru Chișinău și Bălți cu recomandări trebuie să vină Comisiile Teritoriale. Deocamdată la un lockdown nu ne putem aștepta, dar probabil vom veni cu unele recomandări mai ales în Bălți, unde vor avea loc alegeri locale”, a declarat Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova.

Realitatea.md menționează că astăzi au fost înregistrate 1715 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 36 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie