Curs valutar
 • EUR
  21.4716
  0.4597%
 • USD
  17.9777
  0.0412%
 • RUB
  0.2472
  0.6472%
 • RON
  4.3585
  0.4359%
 • UAH
  0.6591
  0.3945%

Pavel Voicu iese la rampă, după ce Maia Sandu a declarat rudele ei sunt filate de oamenii instituțiilor de forță

28 Mai 2021, 11:56
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Cosoi
28 Mai 2021, 11:56 // Alegeri //  Petru Cosoi

Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu o acuză pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, de declarații politice, făcute în context electoral și acuzații nefondate fără a fi prezentate careva probe sau argumente”. Precizările lui Voicu vin după ce Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni televizate a menționat că „membrii familiei mele sunt urmăriți la indicațiile ministrului de Interne, Pavel Voicu”.

Într-o precizare oficială, MAI, cu trimitere la Pavel Voicu scrie că Ministerul Afacerilor Interne este o instituție publică a statului, apolitică, în care nu poate fi admisă ingerința la nici o formațiune politică, mai mult ca atât dispunerea efectuării unor acțiuni cu caracter ilegal”.

Tot în contextul electoral, Voicu precizează că se va abține de la comentarea unor declarații făcute de către politicienii din țară.

În acest sens, poziția oficială asumată public a ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, este că în campania electorală atât conducerea, cât și întreg sistemul MAI, nu va comenta declarațiile politicienilor și nu va participa la ședințe sau alte activități cu tentă politică. Iar în cazul în care cetățenii Republicii Moldova, fie politician sau nu, au suspiciuni că în privința lor sau a celor apropiați, sunt întreprinse careva acțiuni ilegale, care atentează la viața publică sau privată și pun în pericol sănătatea acestora, să sesizeze organele competente pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinderea măsurilor conform legii.

Ieri, 27 mai, Maia Sandu a declarat că nu va cere socoteală pentru aceste lucruri și nici nu va depune vreo plângere la instituțiile de resort. Însă, a cerut cetățenilor să ia atitudine față de aceste fenomene.

Realitatea Live

23 Iun. 2021, 22:23
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
23 Iun. 2021, 22:23 // Actualitate //  Cristina Vlah

Trei cetățeni ai Republicii Moldova au decedat azi într-un accident produs în orașul Huedin, județul Cluj, România, informează Realitatea.md.

Aceștia se aflau într-un autoturism, iar la momentul impactului la volan se afla un bărbat de 29 de ani. În interior erau alți trei pasageri, o femeie de 30 de ani și doi minori de circa 6, respectiv 10 ani.

De cealaltă parte, conducătorul camionului implicat în accident este un bărbat în vârstă de 46 de ani, din orașul Aleșd, județul Bihor. Împrejurările și cauzele vor fi stabilite din datele rezultate la finalizarea anchetei în derulare, anunță Poliția Cluj.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre producerea miercuri după-amiază a unui accident rutier în apropierea orașului Huedin, județul Cluj, cu implicarea unui automobil și a unui camion, soldat cu decesul a trei cetățeni ai Republicii Moldova – 2 adulți și un minor, un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani.

A patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale.

Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea famiilor îndoliate.