Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Percheziții și arestări la FC Barcelona

01 Mart. 2021, 17:57
 // Categoria: Sport // Autor:  Daniel Hacina
01 Mart. 2021, 17:57 // Sport //  Daniel Hacina

Poliția catalană spune că a făcut mai multe arestări după ce a percheziționat birourile FC Barcelona. Numărul de arestări efectuate și identitatea celor implicați nu au fost încă confirmate. Operațiunea a fost efectuată luni, după o investigație cu privire la problemele financiare din cadrul clubului.

Alegerile prezidențiale ale clubului au loc duminică după ce președintele lor anterior, Josep Maria Bartomeu, și-a anunțat demisia în octombrie.

Într-un comunicat, Barcelona a declarat că poliția efectuează percheziții legate de „contactarea serviciilor de monitorizare pe rețelele de socializare”.

„FC Barcelona a oferit colaborarea deplină autorităților juridice și poliției, pentru a ajuta procesului de clarificare a faptelor ce fac obiectul anchetei”, a spus clubul.

„FC Barcelona își exprimă respectul maxim față de procesul judiciar existent și de principiul prezumției de nevinovăție pentru persoanele afectate în cadrul acestei investigații”.

Potrivit rapoartelor din Spania, ancheta se referă la scandalul „Barçagate” din februarie 2020, în care oficialii clubului au fost acuzați că au lansat o campanie împotriva propriilor jucători, inclusiv vedetele Lionel Messi și Gerard Pique.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 15:11
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
03 Aug. 2021, 15:11 // Politica //  Petru Beregoi

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut astăzi o întrevedere de lucru cu ambasadorul Japoniei în țara noastră, Yoshihiro Katayama, căruia i-am mulțumit pentru susținerea în procesele de modernizare și democratizare a Moldovei și au discutat despre prioritățile noului Legislativ.

„I-am mulțumit pentru susținere în procesele de modernizare și democratizare ale țării noastre şi pentru interesul pe care Japonia îl are față de cetățenii noștri, prin suportul constant oferit în diverse domenii, mai ales în agricultură (proiectul 2KR). Chiar în ultimul an, guvernul nipon din nou a venit în ajutor Republicii Moldova prin oferirea unui suport generos în combaterea pandemiei COVID-19. În cadrul întrevederii am avut un schimb de opinii în ceea ce privește rolul noului Parlament în adoptarea unor legi clare pentru prevenirea și combaterea corupției, o justiție corectă și dezvoltare economică”, anunță Igor Grosu.

De asemenea, Grosu l-a anunțat pe ambasadorul Japoniei că este importantă reorganizarea cadrului legal așa încât să avem un mediu de afaceri corect, simplu și atractiv la nivel regional „ca să accelerăm investițiile atât locale, cât și străine”.

Cei doi oficiali au abordat și subiectul intensificării relațiilor interparlamentare.

„Am discutat despre intensificarea relațiilor interparlamentare, în particular prin intermediul grupurilor de prietenie din Legislativele celor două state şi despre faptul că un cadru investițional transparent și atractiv este o condiție importantă pentru extinderea prezenței businessului japonez în Moldova”, mai notează Igor Grosu.

Precizăm că, până în prezent, președintele Parlamentului a avut convorbiri telefonice cu președintele Camerei Deputaților Parlamentului României, Ludovic Orban și cu șeful Radei Supreme a Ucrainei, Dmitro Razumkov.

Amintim că, Igor Grosu a fost numit președinte al Parlamentului săptămâna trecută.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate