Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Permis de conducere străin cu indici de falsificare și pastile psihotrope. Ilegalități depistate la un punct de trecere

20 Iul. 2021, 14:12
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
20 Iul. 2021, 14:12 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costești, au ridicat un permis de conducere italian cu indici de falsificare și 54 de pastile psihotrope. Potrivit polițiștilor, pe cazurile înregistrate sunt documentați doi conaționali. 

„Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a apropiat un mijloc de transport de model Volkswagen Touran, la volanul căruia se afla un chișinăuian de 51 de ani. Pe lângă documentul de călătorie bărbatul a prezentat și permisul de conducere care ar fi emis de către autoritățile italiene. În timpul controlului, polițistul de frontieră a observat unii indici necaracteristici asupra permisului. Astfel, actul a fost supus examinării cu tehnica din dotare unde s-a confirmat lipsa elementelor de protecție”, este menționat în comunicatul Poliției de Frontieră. 

Audiat, conducătorul auto a menționat că și-a perfectat permisul legal schimbându-l pe cel moldovenesc. Totodată, bărbatul a oferit un alt permis de conducere italian, de data aceasta veridic, însă conform unei directive a Parlamentului European, „nici o persoană nu poate deține mai mult de un permis de conducere eliberat de aceeași autoritate”.

În urma altor verificari, a fost consemnat un alt incident pe direcția de ieșire din țară, unde conform analizei de risc, la controlul de frontieră au fost implicate echipele canine a sectorului Poliției de Frontieră Costești. 

Inspectorii chinologi au depistat 54 de pastile incluse pe lista substanțelor psihotrope. Pasagerul în vârstă de 26 de ani a comunicat că a procurat pastilele legal conform prescripției medicale însă nu a putut demonstra acest fapt.

Ulterior, medicamentele au fost ridicate, iar cercetările pe caz vor continua până la stabilirea rezultatelor finale. 

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 10:02
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 10:02 // Societate //  Valentina Buză

Asistența medicală de urgență este tot mai solicitată, mai ales în perioada estivală. Astfel, în perioada 26 iulie – 1 august 2021, intervenția ambulanței a fost solicitată de 14549 oameni. Mai mult, după acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat asistat 5974 pacienți, dintre care 4496 maturi și 1481 copii în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

„La sfârșitul lunii iulie am s-a remarcat o creștere semnificativă a solicitărilor cauzate de urgențele respiratorii – 2523 solicitări, urmate de urgențele cardiovasculare – 2111 solicitări, urgențele neurologice – 1960 solicitări și 1518 solicitări pe motivul urgențelor traumatologice”, se arată în comunicatul CNAMUP.

Totodată, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate în cazul a 68 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 87 persoane. Ulterior, 69 victime în dependență de starea lor au fost transportate la Unitățile de Primire Urgentă spitalicești.

În perioada de referință au fost înregistrate 197 solicitări pe motivul urgențelor infecțioase și 69 solicitări pe motivul urgențelor toxice. Echipele AMU au acordat asistență medicală urgentă la 23 persoane, care s-au intoxicat cu medicamente și la 14 persoane care au avut intoxicație alcoolică.

În ultima săptămână a lunii iulie au fost înregistrate 127 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care șapte insolații și două sincope.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate