Curs valutar
 • EUR
  20.4444
  0%
 • USD
  19.0722
  0%
 • RUB
  0.3069
  0%
 • RON
  4.1366
  0%
 • UAH
  0.6460
  0%

PL, tot mai des cu atacuri la PAS. Demiterea membrilor CA, motiv de gâlceavă între partidele politice

15 Nov. 2021, 13:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
15 Nov. 2021, 13:42 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Liberal își exprima nedumerirea cu prilejul recentelor evenimente care „au condus la revenirea Consiliului Audiovizualului (CA) sub control parlamentar”. Cu o asemenea reacție a venit astăzi Partidul Liberal (PL), după ce vineri, 12 noiembrie curent, Parlamentul a respins raportul anual de activitate al CA, fapt ce a dus la demiterea membrilor Consiliului.

„Partidul Liberal își exprima nedumerirea cu prilejul recentelor evenimente care au condus la revenirea Consiliului Coordonator al Audiovizualului sub control parlamentar, de fapt sub controlul politic al partidului PAS. Fără a idealiza activitatea CCA de până acum, Partidul Liberal își exprimă îndoiala că, revenind sub control parlamentar, această instituție va deveni mai puțin politizată sau mai eficientă. Dimpotrivă, lucrurile riscă să se degradeze până la situația care a făcut necesară monitorizarea Republicii Moldova de către APCE, în virtutea numeroaselor încălcări ale principiului separației puterilor în stat”, se arată în reacția PL.

https://realitatea.md/video-ghimpu-despre-trecerea-trm-sub-controlul-deputatilor-macar-omoara-ma-ca-nu-inteleg-nimic-chiar-nu-inteleg/

În acest context, Partidul Liberal își exprimă îngrijorarea, cu atât mai mult cu cât scoaterea CA de sub control parlamentar s-a produs la recomandarea forurilor înalte din Uniunea Europeană, care astăzi, văd din nou Consiliul sub controlul Parlamentului.

„Prin modificările făcute la Codul serviciilor audiovizualului, actuala Guvernare a instituit un control excesiv și neiechilibtat asupra presei audiovizuale. PAS pune într-o situație de subordonare membrii actuali și viitori ai CA, care de frica de a nu fi concediați după prezentarea fiecărui raport, vor face totul ce le vor spune guvernanții PAS. Partidul Liberal a pledat mereu și va pleda în continuare pentru respectarea principiilor statului de drept și transformarea insituțiilor Republicii Moldova în componente ale unui mecanism democratic, compatibil cu standardele europene și cu cele mai bune practici de administrație publică, în scopul realizării cât mai grabnice a Unirii cu România”, se mai arată în reacția PL.

Amintim că, vineri, 12 noiembrie deputații majorității parlamentare au respins raportul de activitate pentru anul 2020 a CA, fapt ce dus la demiterea membrilor Consiliului, conform noilor modificări făcute recent la legislație.

Odată cu revenirea lui Ghimpu la șefia PL partidul a trecut în opoziție față de guvernarea PAS

Realitatea Live

27 Mai 2022, 22:40
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
27 Mai 2022, 22:40 // În Lume //  Realitatea.md

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a recunoscut faptul că trupele ruse ”înaintează tot mai mult” în Donbas, în estul Ucrainei.

Unul dintre consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoleak, a declarat vineri că Rusia foloseşte cele mai distructive arme ale sale care nu sunt nucleare, precum lansatoarele multiple de rachete termobarice. Prin urmare, acesta a reafirmat că Ucraina are nevoie să primească din partea Statelor Unite lansatoare multiple de rachete HIMARS, obuzierele oferite până în prezent de SUA armatei ucrainene având o rază de acţiune inferioară acestor lansatoare.

Washingtonul s-a arătat până în prezent reticent să transfere Ucrainei lansatoare multiple de rachete, care au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri, de teama că Ucraina ar deveni astfel capabilă să efectueze bombardamente adânc în interiorul teritoriului rus şi ar putea escalada astfel conflictul.

Tot vineri, postul CNN a relatat, citând responsabili de la Washington, că preşedintele Joe Biden ar fi acceptat în cele din urmă ca noul pachet de ajutor militar destinat Kievului să cuprindă şi astfel de lansatoare, dar acestea ar putea fi lansatoare HIMARS în versiunea mai uşoară, cu o rază de acţiune de până la 300 de kilometri. Dar chiar şi acestea ar permite Ucrainei să lovească mai uşor ţinte în interiorul Rusiei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală