Curs valutar
 • EUR
  19.4610
  0%
 • USD
  17.9265
  0%
 • RUB
  0.1929
  0%
 • RON
  3.9105
  0%
 • UAH
  0.4660
  0%

Planta care albește dinții: cum să scapi de dinții galbeni. Îți rezolvă toate problemele gingivale

11 Dec. 2023, 10:06
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea MD
11 Dec. 2023, 10:06 // Life //  Realitatea MD

Știai că există o plantă care albește dinții? Și nu numai asta, dar îți face gingiile să fie sănătoase și întărește smalțul dinților. Este accesibilă, la îndemână și nu costă deloc mult.  

În plus, ajută la reducerea inflamației și oprește sângerarea.

Albirea dinților cu ajutorul unei plante

Gelul de aloe vera este folosit de mai mulți ani ca remediu acasă pentru albirea dinților. Există diferite metode de utilizare a gelului de aloe vera pentru albirea dinților, iar eficacitatea depinde de durata de utilizare, frecvența utilizării, timpul în care lași gelul să acționeze și cantitatea de amestec utilizată.

Unele dintre ingredientele din gelul pur de aloe vera sunt, de asemenea, eficiente în fortificarea dinților împotriva efectelor cariilor dentare.

Ingredientul principal din gelul de aloe vera care se spune că întărește dinții este aloina, dar mulți oameni cred că acest ingredient poate fi iritant dacă intră în contact cu buzele.

Gelul de aloe vera a fost folosit ca remediu pentru a încetini sau opri progresul cariei dentare. Se crede că încurajează creșterea bacteriilor sănătoase în gură, care ajută la eliberarea de oxigen suplimentar pe dinți și combate alimentele acide, care pot duce la carii.

Una dintre principalele utilizări ale gelului de aloe vera este ca agent natural de îndepărtare a petelor, și a fost folosit în acest scop timp de secole.

În plus, unii oameni au descoperit că gelul de aloe vera poate fi aplicat direct pe o aftă sau o rană în interiorul gurii fără a cauza disconfort suplimentar.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cu proprietățile sale antiinflamatorii, gelul de aloe vera a fost folosit de secole pentru a opri sângerarea. S-a dovedit că funcționează ca antiseptic și agent antibacterian. Dacă ai sângerări gingivale, răni în gură, gingii inflamate sau alte probleme legate de gingii, gelul de aloe vera poate fi aplicat direct în acele.

Ingredientul principal, aloina, este un analgezic cunoscut și se crede că produce unele dintre aceleași efecte ca ingredientele active din analgezicele fără prescripție.

Cum folosești aloe vera pentru scăpa de dinții îngălbeniți

Aloe vera este o plantă cu frunze verzi, lungi și cărnoase, care ascund în interior un gel puternic cu diferite proprietăți. De secole, a fost folosită pentru efectele sale benefice asupra sănătății, dar în prezent are și multiple utilizări cosmetice.

Gelul acestei plante, cunoscut sub numele științific de Aloe barbadensis, este bogat în vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grași și enzime, precum și în numeroase substanțe cu proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii.

Este folosit în principal pentru vindecarea rănilor mici, a pielii iritate, a arsurilor solare și a altor probleme ale pielii și se aplică direct pentru a-și exercita acțiunea. În aceeași măsură în care are această putere vindecătoare asupra pielii, acționează și la nivelul gurii în diferite probleme dentare sau gingivale.

Ca să îți albești dinții cu aloe vera, pur și simplu aplică gelul pe periuța de dinți și freacă ușor preț de câteva minute. În același mod, poți pune gelul de aloe vera pe dinți și să îl lași să acționeze cam 10-15 minute, apoi să clătești, scrie protv.ro.

Beneficiile aloe vera asupra sănătății orale

Multe persoane au probleme parodontale sau gingivale și nu sunt conștiente de existența acestora. Este o boală de lungă durată, cu puține simptome de durere.

Rareori este observată în controalele dentare și este în mod normal rezultatul unei sănătăți parodontale precare.

Gingiile ar trebui să fie roz, să nu sângereze și să fie ferme. Ţesutul care înconjoară dinții și molarii ar trebui să fie ferm, înconjurând o parte a rădăcinii dintelui.

Problema începe de obicei cu o gingivită sau inflamație a gingiilor, unde acestea își pierd culoarea rozalie. În timp, sângerarea în timpul periajului zilnic devine frecventă.

Evoluția este de obicei de la gingivită la parodontită, iar ultima etapă – dacă apare – este pioreea (sau infecție extinsă) care cauzează slăbirea osului cu posibilitatea căderii, în multe cazuri, a părților afectate fără a fi necesare cavități prezente.

Consultațiile dentare sunt recomandate pentru a verifica starea sănătății dentare. Medicul supraveghează și aplică tratamentele pe care le consideră necesare. În multe cazuri, dacă se detectează un exces de tartru, este necesară o curățare în profunzime a dinților pentru a îndepărta acest exces.

Cu toate acestea, o curățare mecanică a dinților în profunzime nu asigură că gingia bolnavă este curățată din cauza acumulării de tartru în ea.

Aloe vera poate fi foarte utilă pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății parodontale, cu condiția ca starea dinților să fi fost verificată anterior. De obicei, este o modalitate de prevenire, regenerare și eliminare a bacteriilor care afectează gingiile.

Substanțele prezente în aloe vera ne ajută să luptăm împotriva germenilor care pot afecta dinții. Acțiunea lor bactericidă și analgezică ajută mult în lupta împotriva acelor bacterii care se pot acumula în gingii.

Fluorul din pastele de dinți este omniprezent, dar sunt puține persoane care au nevoie de fluor pentru dinți, așa că în sănătatea parodontală sau gingivală s-au folosit întotdeauna și alte produse pentru a ucide acele bacterii care se acumulează în dinți.

Aloe vera are avantajul de a fi un puternic bactericid natural.

Bacteriile care cauzează tartrul, cum ar fi Streptococcus mutans, pot fi combătute cu aloe vera datorită proprietăților menționate mai sus și oferă protecție împotriva cariilor dentare cauzate de această bacterie.

Aloe vera se poate folosi direct de pe plantă, îndepărtând coaja, curățând bine gelul intern pentru a elimina aloina și frecând gelul pe gingii și dinți în fiecare zi, apoi se poate ingera bucata de pulpă pentru beneficii mai mari.

De asemenea, se poate face gargară cu sucuri, se pot utiliza paste de dinți care conțin Aloe Vera, și așa mai departe.

Ține minte că sănătatea orală începe la dentist, așa că vizitele regulate sunt extrem de importante, alături de periajul de două ori pe zi și igiena orală zilnică.

Realitatea Live

Agenda și speakerii conferinței Retail & FMCG Market în Republica Moldova
Agenda și speakerii conferinței Retail & FMCG Market în Republica Moldova
VIDEO UE, mai aproape de antreprenori, prin intermediul Centrului de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din Bălți
VIDEO UE, mai aproape de antreprenori, prin intermediul Centrului de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din Bălți
VIDEO Sommelierul Mihai Druţă: „Sfăditele – un vin foarte plăcut şi interesant”
VIDEO Sommelierul Mihai Druţă: „Sfăditele – un vin foarte plăcut şi interesant”
Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țările care au pus interesul fumătorilor în centrul politicilor de stat
Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țările care au pus interesul fumătorilor în centrul politicilor de stat
Top 10 cele mai frumoase bucătării
Top 10 cele mai frumoase bucătării
Proiectul „UE pentru IMM-uri”: 93 de companii din țară au beneficiat de granturi în anul 2023
Proiectul „UE pentru IMM-uri”: 93 de companii din țară au beneficiat de granturi în anul 2023
Smishing – escrocherie prin SMS, care îți poate goli cardurile. REGULI DE PROTECȚIE
Smishing – escrocherie prin SMS, care îți poate goli cardurile. REGULI DE PROTECȚIE
Terminal de plăți 2 în 1 de la Victoriabank – noul POS Android cu fiscalizare
Terminal de plăți 2 în 1 de la Victoriabank – noul POS Android cu fiscalizare
GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes!
GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes!
25 Feb. 2024, 19:30
 // Categoria: Life // Autor:  Elena Putregai
25 Feb. 2024, 19:30 // Life //  Elena Putregai

Doctorul nutriționist Vlad Roșca din România spune că pare un paradox, dar atunci când vrem să pierdem în greutate trebuie să începem ziua cu mâncare, deoarece ne ajută să pierdem grăsime, nu masă musculară. Medicul a precizat pentru „Adevărul” că mâncarea este cea care ne ajuta să pierdem în greutate într-un mod estetic.

„Mâncatul este soluția slăbitului. Infometarea este pentru pierdere în greutate la nivel general, însă deloc benefic. Atunci când ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus, ne gândim la cele în plus, nu la cele totale. Întotdeauna kilogramele în plus sunt grăsime. Așadar pentru a pierde grăsimea în exces este necesar să păstrăm, să protejam musculatura determinand corpul să consume grăsime. Acest lucru se face mâncând”, spune medicul nutriționist arădean Vlad Roșca.

Acesta afirmă că la polul opus, privându-ne de hrană, corpul va utiliza mai multă masă musculara decât grăsime.

Corpul nostru cunoaște instinctul de supraviețuire, care „îi va spune”  să consume musculatură căci fără ea poate trăi, dar să protejeze grăsimea  cât de mult poate, căci e o resursă.

Medicul specifică că un procentaj de grăsime corporală este normal și sănătos.

„În acest articol vorbim de surplus și de disconfort. Dieta potrivită și construită individualizat ajută oamenii să piarda grăsime în proporție de 95% și numai o cantitate mică de musculatură. În schimb, înfometarea sau o dietă nepotrivită poate să determine o pierdere musculară mai mare decât procentajul de grăsime. Din toată această ecuație rezultă faptul că vom pierde în greutate, dar procentul de grăsime nu va fi modificat semnificativ, iar acest lucru este dezastruos”, mai spune Vlad Roșca.

Acesta recomandă o dietă personalizată cu patru mese pe zi: „din practica clinică am observat cele mai bune pierderi în greutate cu acest principiu.  Așadar, celor care își doresc să slăbească în mod sănătos și estetic le urez mai degrabă… poftă bună”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Agenda și speakerii conferinței Retail & FMCG Market în Republica Moldova
Agenda și speakerii conferinței Retail & FMCG Market în Republica Moldova
VIDEO UE, mai aproape de antreprenori, prin intermediul Centrului de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din Bălți
VIDEO UE, mai aproape de antreprenori, prin intermediul Centrului de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din Bălți
VIDEO Sommelierul Mihai Druţă: „Sfăditele – un vin foarte plăcut şi interesant”
VIDEO Sommelierul Mihai Druţă: „Sfăditele – un vin foarte plăcut şi interesant”
Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țările care au pus interesul fumătorilor în centrul politicilor de stat
Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țările care au pus interesul fumătorilor în centrul politicilor de stat
Top 10 cele mai frumoase bucătării
Top 10 cele mai frumoase bucătării
Proiectul „UE pentru IMM-uri”: 93 de companii din țară au beneficiat de granturi în anul 2023
Proiectul „UE pentru IMM-uri”: 93 de companii din țară au beneficiat de granturi în anul 2023
Smishing – escrocherie prin SMS, care îți poate goli cardurile. REGULI DE PROTECȚIE
Smishing – escrocherie prin SMS, care îți poate goli cardurile. REGULI DE PROTECȚIE
Terminal de plăți 2 în 1 de la Victoriabank – noul POS Android cu fiscalizare
Terminal de plăți 2 în 1 de la Victoriabank – noul POS Android cu fiscalizare
GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes!
GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes!
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală