Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

Plante de cânepă, depistate în adiacentul unui punct de frontieră. Câteva fire au fost trimise spre expertiză

14 Iul. 2021, 11:41
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
14 Iul. 2021, 11:41 // Societate //  Valentina Buză

Aproximativ 170 de fire de cânepă care creșteau pe un teren din apropierea localității Costuleni, raionul Ungheni, au fost smulse și distruse prin ardere.

„În urma examinării unei informații operative, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au desfășurat un șir de acțiuni de verificare și control. Astfel, pe un teren din zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare au fost identificate plante verzi asemănătoare canabisului. Imediat s-a dispus smulgerea plantelor. În total au fost adunate 173 de fire”, spune poliția de frontieră.

Astfel, conform cercetărilor suplimentare s-a stabilit că plantele creșteau neîngrijite pe un teren adiacent traseului. Din plantele smulse s-au prelevat probe pentru a fi transmise către expertiză, iar firele rămase au fost distruse prin ardere.

Amintim că, Operațiunea „MAC” are drept scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea și nimicirea plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care cultivă ilegal asemenea plante în zona de frontieră.

În conext, angajații Poliţiei de Frontieră sunt implicați activ în cadrul operațiunii, fiind întreprinse toate măsurile necesare pentru combaterea acestui flagel infracțional.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 14:14
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
28 Iul. 2021, 14:14 // Societate //  Valentina Buză

Șase călători au fost plasați în autoizolare după ce au prezentat rezultatele negative ale testelor COVID-19, însă fără a corespunde unor acte veridice. Audiat, fiecare cetățean a încercat să se justifice, menționând că le-a obținut legal.Potrivit informațiilor, cele șase documente cu semne vizibile de falsificare au fost indentificate pe parcursul zilei de ieri, 27 iulie curent pe sensul de intrare în țară.

Trei dintre ele au fost ridicate în punctul de trecere Lipcani – Rădăuți Prut de la doi cetățeni ai României și un conațional care se întorceau din Germania. Audiați, ei au declarat că au dat analizele necesare pentru eliberarea documentelor respective, recunoscând ulterior, că pentru obținerea rapidă a rezultatelor au achitat suplimentar câte 50 de euro fiecare.

Mai mult, și un ucrainean în vârstă de 26 de ani este documentat pentru prezentarea testului COVID-19 falsificat. Actul ar fi emis de către un laborator medical din Ucraina. În timpul controlului, polițistul de frontieră a depistat indici necaracteristici, iar tânărul s-a arătat mirat de cele depistate insistând pe idea că i s-a prelevat probe obținând legal acest test.

Alt punct de trecere – aceeași încălcare. Doi soți din raionul Sîngerei au dorit să traverseze frontiera prin PTF Sculeni, iar în timpul verificărilor au fost informați despre falsificarea testelor prezentate. Aceștia s-au revoltat referitor la cele depistate. Totuși polițistul de frontieră a prezentat suficiente probe ce confirmă cele identificate anterior.

În repercursiune, toate testele au fost ridicate și remise în adresa laboratorului tehnico-juridic pentru realizarea expertizei. Cercetările vor continua până la examinarea tuturor circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid