Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

Platforma „DA” se interesează de creditele luate de Agenția Servicii Publice. Slusari a expediat un demers

08 Mai 2021, 11:07
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
08 Mai 2021, 11:07 // Politica //  Tatiana Rusnac

Alexandr Slusari, vicepreședintele Platformei „DA”, spune că după demersul fracțiunii expediat privind majorarea bruscă a costurilor mai multor servicii ale Agenției Servicii Publice, parlamentarul ar fi primit zeci de apeluri în care i s-ar fi comunicat „informație interesantă”.

Prin urmare, acesta a expediat un demers în adresa premierului interimar, Aureliu Ciocoi, dar și în adresa șefului ASP, Vladislav Zara, în care solicită să afle dacă ASP a luat împrumuturi pentru crearea centrelor multifuncționale din țară.

De asemenea, Slusari vrea să afle informație minuțioasă privind creditele acordate ASP, oportunitatea creditării, băncile de creditare, destinația creditelor, perioada scadentă, existența gajului, rolul Guvernului sub aspectul autorizării deciziei de creditare și a existenței garanției de stat în cazul de nerambursare a împrumuturilor.

„Am fost informat că ASP este împovărată cu credite de sute de milioane lei de la diferite bănci și că acum este vârful perioadei scadente. Că pe interiorul Agenției nu toți au fost de acord cu organizarea ASP, politica financiară și creșterea vertiginoasă a tarifelor”, anunță Slusari.

Totodată, Alexandr Slusari a decis să pornească o anchetă parlamentară asupra acestui subiect, motivând prin faptul că „majorarea recentă bate puternic la buzunarele cetățenilor și agenților economici”.

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 07:15
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iun. 2021, 07:15 // Societate //  Realitatea.md

Polițiștii moldoveni au încheiat ancheta inițiată, în urma concertului susținut de rapper rus Alișer Valeev, cunoscut cu numele de scenă Morgenshtern. Acesta a fost la Chișinău în luna mai și a cântat lângă Megapolis Mall. Ancheta urma să elucideze dacă s-au respectat restricțiile încă în vigoare, chiar dacă autoritățile au emis și unele relaxări pe timp de pandemie, rămânând obligatorie purtarea măștii și respectarea distanței sociale.

Potrivit ofițerei de presă a Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, organizatorii concertului au fost sancționați în baza articolului 76/1 din Codul Contravențional, ceea ce înseamnă o amendă în merime de 10.000 de lei. Declarația a fost făcută pentru colegii de la ReplicaMedia.md.

Amintim că, estimativ, la concert au participat peste 6.000 de spectatori, printre care și minori. Echipaje de poliție au patrulat în ziua concertului, pe 29 mai curent, la difuzor emițând mesajul de atenționare privind Covid-19. Chiar și așa, s-au creat rânduri, iar din imaginile postate pe rețelele sociale s-a văzut că nu a fost respectată distanța socială și nici nu a fost purtată mască. Asta a servit motiv pentru a iniția un proces contravențional.