Curs valutar
 • EUR
  21.4716
  0.4597%
 • USD
  17.9777
  0.0412%
 • RUB
  0.2472
  0.6472%
 • RON
  4.3585
  0.4359%
 • UAH
  0.6591
  0.3945%

Rusia refuză vehement propunerea SUA de a organiza „Summitul pentru democrație”

08 Mai 2021, 11:02
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
08 Mai 2021, 11:02 // În Lume //  Daniel Hacina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a atacat ieri aspru propunerea SUA de a organiza un „Summit pentru democrație”, spunând că o astfel de adunare nu va face decât să adâncească fisurile pe arena internațională. Vorbind într-o sesiune ministerială a ONU organizată de omologul său chinez Wang Yi, veteranul diplomat rus a spus că dezvoltarea multilateralismului ar trebui „să se facă pe o bază de reciprocitate colegială”.

Lavrov a adăugat că „în ultima perioadă, am asistat la încercări de a stabili o ordine internațională, și o impunere de reguli noi care au fost elaborate în corpuri și cercuri strânse”.

„Administrația SUA dorește să organizeze un Summit pentru democrație”, a spus el, referindu-se la o propunere făcută de președintele american Joe Biden, despre care Washingtonul spune că ar avea ca scop adunarea sprijinului internațional pentru combaterea corupției, combaterea autoritarismului și să promoveze drepturile omului.

„Dar acest lucru riscă să facă relațiile internaționale și mai tensionate și să creeze linii de eroare în lume, când ceea ce avem nevoie este un scop comun și unitar”, a spus Lavrov.

Lavrov a spus că propunerea se ridică la „impunerea exclusivității în sfidarea egalității” între țări.

„Nu vedem lumea multilaterală ca un mod de a lucra împreună pentru a lua decizii colective, o vedem mai degrabă ca o modalitate de a impune reguli altora”, a adăugat el.

Wang a spus că Beijingul consideră că „împărțirea lumii în lagăre ideologice merge împotriva multilateralismului” și a cerut membrilor ONU să „urmărească egalitatea și justiția, nu hegemonia”.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 10:13
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Realitatea.md
24 Iun. 2021, 10:13 // Cosmos //  Realitatea.md

La infinit și mai departe! Prima agenție de turism din lume care vrea să te trimită în spațiu are acum și o filială terestră – și se află în Regatul Unit. Lansată de RocketBreaks, cu sediul în Londra, agenția are un serviciu complet potențialilor călători, inclusiv coordonarea zborurilor, a cazării, a meselor și a programelor de instruire dedicate pentru a fi în spațiu.

Pachetul include, de asemenea, excursii de o zi în spațiu, experiențe de imponderabilitate și șansa de a urca la stația Aurora.

Cerul nu mai este limita

Te-ai săturat de hoteluri de cinci stele? Dacă te-ai putea bucura de o cameră cu vedere … de peste un milion de stele? Acesta este obiectivul stației Aurora, primul hotel de lux care se construiește în prezent cu singurul scop, de a călători.

Compania aerospațială din California, Orion Span, se află în spatele ideii, stația Aurora urmând să fie deschisă în 2022. Hotelul spațial de lux a fost dezvoltat pentru a orbita Pământul și va putea găzdui patru oaspeți și doi membri ai echipajului timp de 12 zile.

Acolo, veți putea asista la răsăritul soarelui de 16 ori pe zi și veți vedea pământul și oceanele dintr-o perspectivă complet nouă.

Călătorirea în spațiu vă va schimba, fără îndoială, perspectiva.

Dar Gara Aurora nu este singura destinație posibilă. Companii precum SpaceX dezvoltă, de asemenea, oportunități pentru călătoria pe Marte.

Cum îți poți rezerva călătoria?

În primul rând, va trebui să vă alăturați unuia dintre centrele de formare în parteneriat cu RocketBreaks, pentru a vă îmbunătăți corpul în condiții optime pentru călătorii spațiale.

Viitorii turiști spațiali se pot alătura listei de așteptare a RocketBreaks pentru a fi unul dintre primii care vor fi contactați la deschiderea rezervărilor.

Fără îndoială, spațiul este viitorul industriei de turism, spune fondatorul RocketBreaks, David Doughty.

Am văzut un decalaj pe piață și, intrând devreme, ne propunem să facem din RocketBreaks una dintre cele mai respectate agenții din lumea călătoriilor spațiale, adaugă el.

Știm sigur că există suficientă emoție și cerere pentru călătoriile spațiale, fie într-o excursie de o zi, pentru a experimenta absența gravitației, pentru a vedea lumea dintr-un mod complet nou sau pentru a rămâne în spațiu, a menționat acesta.