Curs valutar
 • EUR
  20.0224
  0.0784%
 • USD
  17.7314
  -0.0243%
 • RUB
  0.2365
  0.7188%
 • RON
  4.0457
  0.089%
 • UAH
  0.6516
  -0.4144%

Plecarea lui Dodon de la șefia PSRM. Ei vor încerca să dea lovitura la alegerile parlamentare, politicieni

18 Oct. 2021, 22:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
18 Oct. 2021, 22:16 // Politica //  Cristina Vlah

Plecarea lui Igor Dodon din fruntea Partidului Socialiștilor este o tactică bine gândită a socialiștilor, care vor încerca să dea „o lovitură celor de la guvernare, în cadrul alegerilor parlamentare viitoare”. De această părere este liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, informează Realitatea.md.

„Socialiștii au la dispoziție 3 ani până la alegerile parlamentare. Înseamnă că ei au în spate niște strategii, probabil au niște oameni pe care vor să-i promoveze, Vlah sau Ceban, mai au și un Stoianoglo, care a reușit bine să se victimizeze. Echipa ar putea fi suplinită de Ivan Ceban, care nu se poate clarifica deocamdată cu dosarele penale de la Primărie, dar probabil că între timp se va clarifica.

Ei vor încerca să dea o lovitură la alegerile parlamentare viitoare. Și dacă actuala guvernare nu dă importanță promisiunilor făcute și nu demonstrează profesionalism, disciplină și rezultate, dacă vor demonstra că știu ce să facă cu Justiția, Economia și Descentralizarea, atunci la alegerile viitoare ei vor avea o pierdere”, a menționat Ștefan Gligor, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Referitor la viitoarele alegeri parlamentare, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, spune că pe partea de centru-stânga a eșichierului politic al Republicii Moldova este nevoie de un partid puternic, pro-european. „Pendulul în R Moldova este ca să voteze „de dreapta”, apoi se va da posibilitatea stângii să schimbe lucrurile și să atace dreapta. Noi trebuie să aducem stânga europeană, e nevoie de un partid de stânga puternic, european”, a menționat Diacov.

Amintim, că luni, 18 octombrie, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că pleacă din funcția de liderul al partidului, dar și renunță la mandatul de deputat. PSRM, potrivit lui Dodon, va fi condus de Comitetul Executiv, care va alege un secretar executiv.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 10:41
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Nov. 2021, 10:41 // Societate //  Valentina Buză

Asistența medicală de urgență este tot mai solicitată, iar responsabilii informează că în perioada 22-28 noiembrie, Departamentul Dispecerizare al IMSP CNAMUP a recepționat 14544 solicitări pentru acordarea primului ajutor medical la etapa prespitalicească de la Serviciul Unic 112, ceea ce reprezintă o medie de 2077 solicitări/zi și respectiv 86 solicitări/oră.

„Din numărul total de peste 14000 de intervenții a echipelor de asistență medicală urgentă, 3220 erau pentru pacienții cu maladii respiratorii, 2959 pentru cetățenii cu urgențe cardiovasculare, 1956 pentru cei care suferă de patologii neurologice și 1117 persoane cu traumatisme de diferite grade”, se arată în nota informativă.

Mai mult, în perioada menționată, medicii de pe ambulanță au fost solicitați și au intervenit rapid la 211 pacienți cu accidente vasculare cerebrale și la 64 pacienți cu infarct miocardic.

„Ambulanța a fost chemată la 82 persoane, printre care la 15 copii care s-au ales cu diverse traumatisme după accidentele rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 64 pacienți au avut nevoie de transportare la spital. La Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au mai apelat 83 persoane cu maladii infecțioase, 39 cu urgențe toxice și 18 cu combustii. Totodată, echipele AMU au acționat prompt în cazul a 17 intoxicații cu medicamente; 8 intoxicații cu alcool și trei cu monoxid de carbon”.

De menționat că după efectuarea examenului medical primar și acordarea asistenței medicale urgente 5494 pacienți, printre care 1192 copii au avut nevoie de transportare asistată la spital pentru investigații și tratament în condiții de staționar.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală