Curs valutar
 • EUR
  20.0224
  0.0784%
 • USD
  17.7314
  -0.0243%
 • RUB
  0.2365
  0.7188%
 • RON
  4.0457
  0.089%
 • UAH
  0.6516
  -0.4144%

Plîngău, înflăcărat! A pus ultimatum deputaților PAS: Mandatul de deputat ori retragerea lui Musteață de la CSJ

24 Nov. 2021, 16:54
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
24 Nov. 2021, 16:54 // Politica //  Petru Beregoi

Președintele interimar al Platformei DA pune un ultimatum deputaților majorității parlamentare – PAS: fie anulează proiectul de hotărâre privind numirea în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a lui Dorel Musteață, fie își depun mandatul de deputat și merg „să candideze la Jora de Mijloc”, după ce Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a confirmat autenticitatea documentelor lansate în spațiul public de către Alexandr Slusari, care demonstrează că Musteață are probleme de integritate.

Plîngău a făcut aluzie la faptul că, deputații Comisiei juridice, numiri și imunități, ar fi „avocații lui Musteață”.

„Absolut toți vorbesc despre casta de judecători intangibili, vorbesc că impunitatea e cea mai mare problemă în sistem. Nimeni nu a fost pedepsit pe bune și chiar dacă s-au făcut anumite investigații, erau similare cu pescuitul sportiv: ,,L-am prins, l-am arătat, i-am dat drumul”. Serviciul de Informații și Securitate a confirmat autenticitatea documentului ce-l vizează pe Musteață. Noi nu avem nevoie de explicații sau justificări din partea avocaților domnului Musteață din Comisia juridică, numiri și imunități. Vrem abrogarea Hotărârii de Parlament și vrem ca Procuratura și ANI-ul să-și facă treaba! Deputații din Comisie trebuie să-și ceară scuze de la cetățeni pentru votul acordat și să repare greșeala. Dacă nu o fac, ar fi bine să-și depună mandatele sau să meargă să candideze la Jora de Mijloc, pentru că nu are nevoie Republica Moldova de mașini de vot fără gram de caracter în Parlament. Ajunge cu bâlbâielile! Afară din sistem și anchetat”, spune Plîngău.

Precizăm că, documentele prezentate de către Slusari, cu referire la Dorel Musteață au fost obținute de la SIS și remise ulterior, un an în urmă, procurorului general Alexandr Stoianoglo. Aceste acte scot la iveală că, Dorel Musteață și soția sa, fiica și soacra ar deține patru autoturisme, șapte apartamente în municipiul Chișinău, cu suprafața totală de 421,4 metri pătrați, patru încăperi nelocative, inclusiv un local cu destinație economică, două case de locuit cu suprafețe de aproape 240 de metri pătrați, 17 terenuri agricole și altele.

Astăzi, 24 noiembrie, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, deputata PAS, Olesea Stamate, a reacționat la dezvăluirile făcute de fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, privind averea impunătoare pe care o deține familia și rudele apropiate ale judecătorului Curții Supreme de Justiția (CSJ), Dorel Musteață, notă informativă prezentată de Serviciul de Informații și Securitate în 2020 și a făcut o interpelare către SIS să facă o clarificare în această situație.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 10:48
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
30 Nov. 2021, 10:48 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Un funcționar din Edineț este cercetat penal de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență.

Acesta ar fi „aranjat” eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi pretins și primit 900 de euro mită.

„Potrivit datelor anchetei, în acțiunile sale infracționale, bărbatul ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din orașul Bălți și că poate organiza susținerea cu succes a probelor teoretice și practice, cu eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria B. Pentru că nu s-ar fi ținut de cuvânt, tânărul a fost denunțat la CNA, iar urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale”, anunță CNA.

În perioada 2020-2021, CNA a documentat peste 100 de cazuri, preponderent de trafic de influență, privind acțiunile persoanelor implicate în obținerea frauduloasă a permiselor de conducere.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală