Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Polițist de frontieră aflat în misiune de serviciu în nordul țării, lovit și înjurat de un tânăr. Ce riscă făptașul

24 Feb. 2021, 15:47
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
24 Feb. 2021, 15:47 // Societate //  Realitatea.md

Un angajat al Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți, aflat în misiune de serviciu pe traseul R14 între localitățile Soroca și Cosăuți, a fost agresat verbal și fizic de un conațional. Polițistul de frontieră a stopat în trafic pentru verificările de rigoare un automobil, iar după ce conducătorul auto a prezentat actele solicitate, pasagerul s-a arătat revoltat față de acțiunile polițistului de frontieră.

Angajatul instituției de frontieră i-a explicat pasagerului că, de fapt, oprirea în trafic a autoturismelor aflate în zona de frontieră este un drept conform legislației în vigoare, însă bărbatul s-a supărat și mai tare lovindu-l cu pumnul în față pe polițistul de frontieră. Ce-i drept, imaginile transmise presei de Poliția de Frontieră nu surprind momentul.

În imagini însă se vede cum bărbatul înjură polițistul de frontieră și îi cere pe un ton ridicat să nu filmeze.

Agresorul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Cosăuți, în vârstă de 33 de ani, care nu se află la prima abatere de acest gen. Anterior bărbatul ar mai fi prezentat nemulțumiri neîntemeiate în adresa activității Poliției de Frontieră.

În repercursiune, pe numele bărbatului a fost întocmit un proces-verbal de audiere și constatare a „aplicării violenței nepericuloase pentru viață sau sănătate față de persoana cu funcție de răspundere”, prevedere legală care se sancționează cu amendă în mărime de la 850 la 1.350 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

ALTE ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 08:17
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
24 Sept. 2021, 08:17 // Life //  Realitatea.md

Ferma lui David Armstrong nu este într-o ţară tropicală din America Centrală, ci în localitatea Ventura, statul California, la doar 97 de kilometri sud de Los Angeles. El a plantat ceea ce ar urma să fie cea mai interesantă plantă pe care familia sa a cultivat-o începând din anul 1865 și anume 20.000 de arbori de cafea. Iată cum își schimbă strategia fermierii.

„Cred că acum pot să spun că sunt un cultivator de cafea”, a spus David Armstrong.

El a explica că nu are niciun fel de experiență în cultivarea cafelei. În mod normal, fermierul cultivă citrice și avocado.

Fermierii cultivă plante pe care nu credeau că le vor planta vreodată

Cafeaua este produsă în principal în regiunile dintre Tropicul Cancerului şi Tropicul Capricornului, unde ţări precum Brazilia Columbia, Etiopia şi Vietnam au cea mai bună climă pentru arborii de cafea, care au nevoie de căldură constantă pentru a supravieţui.

Cu toate acestea, din cauza schimbărilor climatice, se modifică temperaturile în întreaga lume. Acest lucru afectează culturile agricole în numeroase părţi, dar deschide şi noi posibilităţi în alte regiuni. Printre acestea se numără California şi Florida, unde cercetătorii studiază posibilitatea de a cultiva cafea.

Așadar, un grup de fermieri au decis să ia parte la cel mai mare program de cultivare de cafea în SUA. Această ţară este cel mai mare consumator mondial de cafea, dar produce doar 0,01% din recolta mondială de cafea. Toată această producţie are loc în Hawaii, unul dintre singurele două state americane cu un climat tropical, alături de sudul statului Florida.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cafeaua utilizează cu 20% mai puţină apă decât majoritatea fructelor. Apa a devenit o raritate în California după recentele secete şi incendii de pădure. În aceste condiţii, mulţi fermieri au decis să schimbe culturile pentru a face faţă limitelor introduse cu privire la utilizarea apei.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române