Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

O tânără din Ocnița a ieșit din casă și nu s-a mai întors! Dacă cunoști locul aflării acesteia, anunță Poliția

24 Feb. 2021, 17:36
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
24 Feb. 2021, 17:36 // Societate //  Realitatea.md

Inspectoratul de Poliție Ocnița solicită ajutorul cetățenilor pentru depistarea locului aflării unei tinere de 30 de ani, domiciliată în satul Clocușna din raion. Potrivit oamenilor legii, aseară, 23 februarie, în jurul orei 18:30, aceasta a ieșit din casă și nu s-a mai întors, iar locul aflării sale nu se cunoaște.

Potrivit Poliției, tânăra are înălțimea 165 cm, este corpolentă, cu ochi căprui, fața ovală și părul de culoare castanie natural, lung. Pe obrazul drept, tânăra are o cicatrice. La fel, femeia are dereglări în vorbire (nu pronunță corect cuvintele).

În seara dispariției, aceasta era îmbrăcată într-un hanorac de culoare gri închis cu glugă, pantaloni de culoare negri și era încălțată în galoși de culoare neagră, cu blană.

„În cazul stabilirii locului aflării persoanei în cauză sau dacă dispuneți de careva informații, Solicităm, să ne informați în mod de urgență la numerele de telefon : 060 200 206, 069 59 66 59 sau la numărul unic de urgență 112”, se arată în anunțul Inspectoratului de Poliție Ocnița, plasat pe pagina de Facebook a instituției.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
25 Sept. 2021, 05:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Banca centrală a Chinei a declarat că trebuie interzise toate tranzacţiile cu monede digitale, în ceea ce reprezintă cea mai recentă rundă de represalii lansate de autorităţi asupra industriei, scrie Bani.md.

Criptomonedele, inclusiv Bitcoin şi Tether, nu reprezintă monede fiduciare şi nu pot circula în interiorul pieţei, spune Banca Populară a Chinei. Astfel, toate tranzacţiile cu monede virtuale – incluzând aici serviciile furnizate rezidenţilor domestici de către exchange-urile străine – reprezintă activităţi financiare ilicite, reiese dintr-o declaraţie a instituţiei.

Bitcoinul a scăzut cu aproape 3% în ultimele 24 de ore. Totodată, Ethereum şi XRP au înregistrat un declin de aproape 7%. Cardano este pe minus cu circa 2%, potrivit datelor agregate de CoinDesk.

Între timp, agenţia chineză de planning economic a subliniat caracterul urgent al eliminării proceselor de minare de criptomonede, măsurile fiind necesare pentru îndeplinirea obiectivelor privind emisiile de carbon.

O serie de analize realizate de banca centrală olandeză şi MIT arată că o singură tranzacţie cu Bitcoin generează aceeaşi cantitate de deşeuri electrice ca aruncarea la gunoi a două iPhone-uri.

„Estimăm că întreaga reţea de Bitcoin trece anual prin 30 de kilotone metrice de echipament. Numărul se compară cu totalul deşeurilor generate de micile echipamente IT şi telecom într-o ţară ca Olanda”, reiese dintr-un studiu publicat în Resources, Conservation and Recycling.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române