Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

Populația care dorește să se vaccineze se poate adresa medicului de familie pentru a afla informații despre programare

05 Mai 2021, 13:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
05 Mai 2021, 13:44 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Pe măsură ce numărul persoanelor din Republica Moldova, care ezită să se vaccineze împotriva coronavirusului este în descreștere, reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) au venit cu o serie de informații destinate publicului larg. Astfel, persoanele care doresc să se vaccineze se pot adresa medicului de familie pentru a afla când îi va ajunge rândul să se imunizeze împotriva COVID-19. 

Totodată, reprezentanții ANSP susțin că platforma de programare la vaccinare este în proces de testare. 

„Platforma de programare la vaccinare este elaborată și în proces de testare a funcționalității. S-au pregătit și spoturi publicitare destinate publicului larg, informându-i cum să acceseze platforma respectivă și să se programeze pentru administrarea vaccinului”, a anunțat președintele comitetului consultativ național pentru imunizare din Republica Moldova, Ninel Revenco. 

Potrivit declarațiilor, cea de-a treia etapă de vaccinare, pentru întreaga populație a țării, va fi lansată în funcție de numărul de vaccinuri existente și livrate în Republica Moldova. 

„Odată ce vom avea un număr suficient de vaccinuri, atunci imediat va fi lansată și etapa trei pentru populația generală”, a completat Ninel Revenco. 

De asemenea, președintele comitetului consultativ național pentru imunizare din Republica Moldova a menționat că etapa trei poate fi deschisă nu numai la nivel național, dar și la nivel local. Astfel, odată ce vor fi epuizate primele două etape, se va poate trece la etapa trei de imunizare. 

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală