Curs valutar
 • EUR
  20.0616
  0%
 • USD
  17.3513
  0%
 • RUB
  0.2415
  0%
 • RON
  4.0528
  0%
 • UAH
  0.6587
  0%

Postică: „Unii sunt gata pe rug să ne ardă pentru o poză”. Postarea scandaloasă ale cărei comentarii au fost închise

19 Iul. 2021, 13:39
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
19 Iul. 2021, 13:39 // Actualitate //  Realitatea.md

Sergiu Postică, care a devenit cunoscut pentru video-urile sale despre politică, a închis comentariile, în urma postării însoțite de o fotografie în care apare el alături de liderul PSRM, Igor Dodon, care s-a lăsat cu scandal. Postarea a fost publicată pe pagina de Facebook a restaurantului Grand Elysée unde ocupă funcția de director.

Odată postată fotografia cu Igor Dodon, a acumulat reacții și comentarii, mai mult negative. Ulterior, a urmat un video în care este surprins dansul unor miri sub interpretarea trupei BrioSonores. La această postare, la fel, internauții au comentat și se întrebau între ei dacă mai este cineva care-l caută pe liderul socialist la această nuntă.

După miezul nopții, pe aceeași pagină de Facebook, a apărut o altă postare, autorul căreia a spus că „unii sunt gata pe rug să ne ardă pentru o poză”. Fotografia propriu-zisă nu mai foarte fi văzută decât doar de la cei care au salvat capturi de ieri.

„Am blocat comentariile pentru moment. Dormiți cu ele in gând. Mâine – cine știe dacă le veți mai scrie. Încă să ajungem…”

Este de menționat că, în cursul acestei zile, a mai apărut o postare distribuită de pe pagina de Facebook a Partidului Schimbării. S-a anunțat că a fost depusă și acceptată cererea de plecare din rândul membrilor formațiunii a lui Sergiu Postică.

Realitatea Live

17 Oct. 2021, 08:18
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
17 Oct. 2021, 08:18 // Life //  Valentina Buză

Pentru ca un antrenament fizic să dea rezultatele scontate trebuie ca tu, înainte de toate, să fii într-o formă optimă. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, spun experții în fitness și nutriție.

Mâncarea este cel mai important element care influențează eficiența unui antrenament fizic. Dacă faci mișcare pentru a elimina câteva kilograme în plus, s-ar putea să fii tentat să nu mănânci nimic înainte de antrenament. Din păcate, aceasta este una dintre cele mai neinspirate decizii pe care le-ai putea lua în legătură cu tonusul și sănătatea ta.

Antrenamentele fizice, mai ales cele de intensitate medie-mare, pe stomacul gol, nu te vor ajuta să slăbești, ci îți vor conferi o stare de leșin, de moleșeală, de apatie. În cele din urmă, corpul tău va consuma și ultimele minerale și toții nutrienții rămași în organism, iar tu vei rămâne secătuit de vlagă și îți vei pune sănătatea în pericol, riscând chiar, ca după antrenament să mănânci mai mult decât în mod normal.

De altfel, nici varianta în care mergi direct de la grătar la sala de fitness nu e cea mai fericită. Te vei trezi că respiri cu dificultate și vei resimți mai intens fiecare mic efort pe care îl faci, pentru că mâncarea nu a avut timp să se digere și să pună la dispoziția metabolismului substanțele de care ai nevoie pentru a avea energie și un tonus bun.

Când e indicat să mănânci, mai exact

Acestea fiind spune, când trebuie să mâncăm, atunci când vrem să facem sport?

American Heart Association și Academia de nutriție și dietetică recomandă oamenilor care vor să facă mișcare să mănânce înainte de antrenament, cu una-patru ore.

Cu cât mușchii tăi lucrează mai greu, cu atât vor avea nevoie de mai mulți carbohidrați pentru a continua, a scris dietistul înregistrat Christopher Mohr pentru Eat Right , o publicație a Academiei de Nutriție și Dietetică.

Prin urmare, e important ca masa pe care o vei lua înainte de antrenamentul fizic să fie bogată în carbohidrați, deoarece aceștia reprezintă principala ta sursă de energie.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie