Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

Praf din Tauber! Sturza privind alegerile de la Bălți: E cap de afiș în schemele de jaf ale fugarului de la Ierusalim

22 Nov. 2021, 11:58
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
22 Nov. 2021, 11:58 // Politica //  Realitatea.md

Ion Sturza, fostul premier al Republicii Moldova și actualul om de afaceri, a comentat candidatura Marinei Tauber la șefia Primăriei Bălți. „Pe duduie nu ai unde pune stampila de la Primărie. E „cap de afiș” în toate schemele de jaf ale fugarului de la Ierusalim. Dovedit și documentat. Și nu (din păcate) de prietenul meu Stoianoglo”, scrie Bani.md cu referire la o postare de pe contul său de Facebook.

Potrivit omului de afaceri, fugarul va fi extrădat și va face ani buni de pușcărie, inclusiv pe noi capete de acuzare.

„Cu el și duduia. Iar „partidul” va fi pus în afara legii ca grup infracțional de crimă organizată. Știri „cum, пацан сказал, пацан сделал!”. Sau „всему свое время”. „Orheiland” la Bălți nu va fi măcar și din simplul motivul că s-a terminat kapika. Ultima zvâcnire cu „drumul” a fost un cadou de la buget marca Plaha. Atât. Bălțenii? Pregătiți-vă la o adică de noi alegeri. Voi mereu ați fost „faini”! V-ați distrat nițel în ultimii ani cu Renato, Marchel și alte fenomene extraterestre în speranța „halevii” miraculoase. Dar orașul a rămas același – murdar, dezorganizat, cu drumurile sparte și infrastructura la pământ. Doar fudulia marca „nordică” la unii. Va lua „mătura” duduia cu Dolce & Gabbana? Nuuu! Doar poate ca să alunge fantoma fugarului când vor veni în vizită procurorii”.

Sturza susține că există o problemă. Sunt ignorate cu desăvârșire autoritățile publice locale! Nu consolidăm echipele locale, nu dialogăm cu cei de la „firul ierbii”.

„Îmi plac mie duduile de la nord și sud? Îmi place mie Iv Ceb? Sigur că nu! Eu am alte gusturi, mai de modă veche. Dar asta eu, nu și guvernarea. În aceste zone sunt concentrați o treime din locuitorii țării care trebuie păstoriți în egală măsură de autoritățile centrale. În ultimul timp, ne facem grijă maaare de cetățenii din autoproclamata Transnistrie. Așa de tare că și Kremlinul a rămas cu gura căscată… Până la ei mai e. Să nu creăm, Doamne ferește, „transnistrii” pe malul drept”.

Fostul premier afirmă că în țară e necesară o reformă teritorială. „Și să nu ne temem să pronunțăm „reformă teritorială”. Moldova are nevoie de unități administrative mari, sustenabile financiar. Vă pare arhaic termenul județ, spuneți regiune, district, cum vreți, dar reforma trebuie neapărat făcută”.

Amintim că Marina Tauber s-a numărat printre candidații care au aspirat la fotoliul de primar de Bălți, alegerile având loc pe data de 21 noiembrie 2021. A candidat din partea Partidului ȘOR și a acumulat 47,93%, ceea ce înseamnă că va avea loc turul II. Localnicii urmează să aleagă în calitate de primar între ea și Nicolai Grigorișin care a obținut 20,93%.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 10:59
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
07 Dec. 2021, 10:59 // Societate //  Valentina Buză

O femeie în vârstă de 71 de ani a ajuns la spital după ce a fost tamponată pe trecerea de pietoni. Potrivit informațiilor, incidentul s-a produs luni, 6 decembrie, iar poliția din Bălți a fost alertată să intervină în jurul orei 18:50, precum că a avut loc un accident rutier și a o persoană a fost traumatizată.

Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă.

„S-a stabilit că o femeie în vîrstă de 43 ani conducând automobilul de model Mercedes E 220 înmatriculat în R.M. și deplasându-se de pe str. Ştefan cel Mare, ajungând la intersecția cu str. M. Viteazu, a ignorat cerințile semaforului şi anume deplasându-se la culoare roşie, a tamponat femeia în vârstă de 71 de ani care traversa strada regulamentar la trecere de pietoni”, spune poliția.

În urma accidentului rutier, pietonul s-a ales cu leziuni corporale si transportata la Spitalul Clinic Bălți.

Alte circumstante la moment se stabilesc.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală