Reprezentanții guvernării dau asigurări că multe reforme demarate acum vor da roade mai târziu, iar greșelile comise în procesul de modernizare a țării sunt inevitabile. Potrivit vicepreședintelui PAR, Radu Marian, spune că formațiunea și-a asumat puterea pentru a schimba lucrurile în țară, nu pentru a obține aplauze din partea societății. Este prima reacție a unui reprezentant PAS, după ce ultimul sondaj de opinie dat astăzi publicității, arată o scădere a formațiunii de guvernământ în preferințele cetățenilor.
„Traversăm o perioadă economică dificilă, într-un context internațional complicat. Pe termen scurt, noi găsim soluții care ușurează povara pe umerii cetățenilor, prin majorări substanțiale la pensii și alocații sociale, majorarea salariului minim, compensații la factura pentru gaz și căldură, creșterea ajutorului pentru perioada rece a anului. Pe termen lung, lucrăm la asigurarea alimentării cu energie din mai multe surse, să nu mai depindem de un singur furnizor care ne poate impune prețurile în funcție de cedări politice, investim în energie verde, eliminăm schemele și corupția din instituții și întreprinderi de stat”, a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebook.
Deputatul PAS a mai menționat că reformele implementate de PAS sunt cu bătaie lungă, iar dacă pentru schimbările din țară, PAS va trebui să plătească un preț politic, formațiunea este gata să-l plătească, doar pentru a asigura dezvoltarea și modernizarea țării.
Realitatea.md amintește că, potrivit ultimului sondaj de opinie publică, PSRM câștigă teren în fața PAS. Datele arată că circa 14,4% din populație are încredere în PSRM, în același timp doar 10,8 % din respondenți au menționat că au încredere în partidul de guvernământ – PAS. În top 3 intră și partidul comuniștilor, circa 10,3% din cei intervievați au spus că au încredere în PCRM. Sondajului național a fost realizat de CBS-AXA la comanda IDIS Viitorul și ISPRI ”Ion Brătianu” din România, în perioada 25 ianuarie – 5 februarie 2022 pe un eșantion de 1134 de persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult. Marja de eroare este de 3%.