Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

Prime Video dezvăluie funcția interactivă de partajare a clipurilor

14 Nov. 2021, 20:07
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
14 Nov. 2021, 20:07 // Sci-tech //  Realitatea.md

Amazon adaugă partajarea clipurilor în aplicația Prime Video pe iOS. Totuși, vei putea distribui doar fragmente din anumite filme și seriale de pe Amazon Original. Iată cum funcționează actualizarea de pe această platformă de streaming.

Data viitoare când vizionezi un show pe Prime Video și există un moment care te face să plângi, să râzi sau să te uimească, s-ar putea să poți partaja un fragment din el prietenilor tăi, conform Amazon.

Pe această platformă de streaming, de acum e mai ușor să comentezi seriale cu prietenii

Utilizatorii Prime Video din SUA pot încerca chiar de acum această funcție pe iOS.

Poate din cauza problemelor de drepturi, funcția este limitată pentru moment la serialele Amazon Originale selectate – primul sezon din The Boys, The Wilds, Invincible și Fairfax – cu mai multe seriale și filme care urmează a fi reglementate pentru share.

Așadar, când vizionezi unul dintre aceste seriale, poți selecta opțiunea Partajați un clip. Aplicația va întrerupe serialul și va crea un clip de 30 de secunde cu ceea ce tocmai ai vizionat. Poți muta punctul de pornire al clipului și poți urmări o previzualizare înainte de a-l partaja pe rețelele sociale sau într-un mesaj.

Funcția ar putea fi utilă dacă simți vreodată nevoia să explici, pe viitor, de ce îți place așa mult un serial și să îți convingi prietenii să se uite ți ei.

Cum schimbi subtitrarea la Amazon Prime Video pe toate dispozitivele tale, dintr-un loc

Spre deosebire de majoritatea serviciilor de streaming, Amazon Prime Video este surprinzător de flexibil când vine vorba de personalizarea subtitrărilor. Mai mult decât atât, schimbi aspectul lor o dată și le ai ai modificate pe orice echipament compatibil cu Prime Video.

În lupta pentru cel mai popular serviciu de streaming, Amazon Prime Video este departe de a fi cel mai popular, dar oferă o colecție din ce în ce mai interesantă de conținut original și este semnificativ mai ieftin decât Netflix.

Trecând peste acest detaliu de fond, Prime Video îți oferă o opțiune interesantă legată de subtitrări pe care nu o mai găsești în altă parte. De pe site-ul serviciului de streaming, îți poți defini trei tipuri de aranjamente pentru subtitrare intitulate Presets. După aceea poți sări cu ușurință de la unul la altul indiferent dacă te uiți la filmele și seriale de pe Amazon prin intermediul unui Smart TV, Apple TV, consolă de jocuri, Fire TV Stick, iPhone, iPad, Android, PC sau Mac.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 09:55
 // Categoria: Economie // Autor:  Mădălina Guștiuc
07 Dec. 2021, 09:55 // Economie //  Mădălina Guștiuc

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu a avut o întrevedere cu directorul general adjunct al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea Comisiei Europene, Katarina Mathernova. Cei doi oficiali au discutat despre activitatea sectorului bancar și reformele din acest domeniu.

În cadrul întrevederii, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, s-a referit la evoluțiile macrofinanciare și economice din Republica Moldova, activitatea sectorului bancar și măsurile întreprinse de BNM pe fondul crizei energetice și a situației pandemice.

În acest context, Octavian Armașu a subliniat că datorită reformelor realizate în sectorul bancar, în prezent, acest sector este viabil și stabil, armonizat cu standardele internaționale și europene (Basel III), cu o arhitectură financiară adecvată, cu servicii și produse bancare calitative. Șeful băncii centrale a precizat că grație acestor rezultate, dar și a măsurilor de politică monetară întreprinse de BNM, a fost posibilă susținerea populației și a economiei naționale pe timp de pandemie.

La rândul său, Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea Comisiei Europene, a apreciat progresul obținut de BNM în reformarea sistemului bancar și a menționat importanța continuării reformelor pentru asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova. Katarina Mathernova a reiterat deschiderea Uniunii Europene de a fi alături de țara noastră, inclusiv prin acordarea noii asistențe macrofinanciare.

Un alt subiect discutat de oficialii a fost procesul de preluare de către BNM, în vara anului 2023,  a competențelor de supraveghere a sectorului financiar nebancar – competențe care în prezent aparțin Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF).

Totodată, în cadrul discuțiilor, a fost abordat subiectul privind aderarea Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA). În acest sens, s-a menționat că participanții la proces analizează criteriile de aderare și etapele care urmează a fi întreprinse în asumarea acestui angajament.

SEPA (zona unică de plăţi în euro) este o iniţiativă a industriei bancare europene, creată cu sprijinul Comisiei Europene şi al Băncii Centrale Europene, care are scopul înființării unei zone integrate de plăţi în euro şi să asigure că plăţile transfrontaliere în euro sunt la fel de facile şi eficiente precum cele interne.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală