Curs valutar
 • EUR
  21.5040
  -0.0939%
 • USD
  17.6965
  0.0458%
 • RUB
  0.2471
  0.8499%
 • RON
  4.3712
  -0.032%
 • UAH
  0.6549
  0.3817%

Procurorului general i se cer explicații și detalii pe dosarele de rezonanță care „se prăfuiesc” prin sertare

11 Iun. 2021, 12:34
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
11 Iun. 2021, 12:34 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, candidat din partea formațiunii pentru un nou mandat în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent, solicită procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să ofere detalii din mai multe dosare de rezonanță, care se află în derulare de câțiva ani.

Este vorba de mai multe dosare penale prin care statul a fost deposedat de bunurile publice. Mai exact Munteanu îi solicită lui Stoianoglo să facă publice informații la ce etapă se află ancheta, acțiunile întreprinse până în prezent de procurori și ce urmează să fie întreprins de oamenii legii, pentru a trage la răspundere persoanele care se fac vinovate de aceste ilegalități.

„E timpul să aflăm nume și învinuiri pe dosarele de rezonanță care ne-au încărunțit. Vrem ca aceste nume să fie pronunțate apăsat de actualul Procuror General. E ultima lui șansa. Au trecut ani de cercetare penală și control judiciar. Miercuri, am solicitat procurorului general să ne comunice care este statutul procesual penal al persoanelor implicate în fraudarea concursului de concesionare al Aeroportului, AIR Moldova, Gările și Stațiile Auto. La fel, am cerut să știm calificarea penală a persoanelor din Guvern, care au alocat și nu au restituit banii din buget în anii 2014-2015 ca susținere pentru deponenții celor trei bănci sistemice (BEM, BS și Unibank). Asta cer toți cetățenii onești”, a scris Igor Munteanu.

Amintim că, de câțiva ani, Procuratura Generală are în gestiune dosare, care examinează mai multe cauze penale ce țin de deposedarea statului de bunurile publice, care nu au o finalitate din motive necunoscute.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 14 iunie 2021
Secțiile de vot în diasporă: Curtea de Apel a reluat procesul de judecată
Ședința Consiliului de Integritate, din 14 iunie 2021
Un nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
14 Iun. 2021, 20:24
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Cristina Vlah
14 Iun. 2021, 20:24 // Alegeri //  Cristina Vlah

Experții în domeniul monitoringului electoral sunt de părere că deschiderea celor trei secții de votare în stânga Nistrului sunt doar o testare a modului, în care vor avea loc alegerile din 11 iulie în acele regiuni, informează Realitatea.md.

O asemenea opinie a fost exprimată de către expertul Watchdog, Valeriu Pașa, care afirmă că miza ar fi obținerea câtor mai multe voturi pentru PSRM. „Aceste trei secții vor fi doar o testare, pentru că la următorul scrutin pot fi acolo deschise 90 de secții de votare. Și asta ei un pic au împins limita de jos. Miza majoră este aducerea organizată a alegătorilor”, a declarat Valeriu Pașa în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Acest lucru este susținut și de către directoarea programului Societate Civilă și Democrație din cadrul CRJM, Sorina Macrinici. Ea consideră că CEC în mod intenționat nu dorește să adopte o decizie, care ar pedepsi mai dur aducerea organizată a alegătorilor și asta pentru că CEC ar fi influențat politic.

Valeriu Pașa a mai adăugat că din acest lucru va avea de beneficiat PSRM, pentru că ministrul interimar de interne, Pavel Voicu, ar fi activat în sectoarele de poliție din acele localități și ar cunoaște multe lucruri din interior. „Pavel Voicu este în strânsă legătură cu PSRM și asta le va aduce câteva mii de voturi în plus”, a menționat Pașa.

Amintim, că pentru alegerile din 11 iulie CEC a decis să deschidă trei secții de votare: 1 în comuna Corjova din raionul Dubăsari; și 2 în municipiul Bender, zone care sunt mai puțin controlate de autoritățile de la Chișinău. În același timp, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului s-a decis organizarea a 44 secții de votare, doar că acestea vor fi situate pe teritoriul controlat de organele de drept constituționale ale țării noastre.

 
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU