Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

Proiectul lui Ilan Șor „Magazine Sociale”, implementat și la Basarabeasca

05 Mai 2021, 14:16
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
05 Mai 2021, 14:16 // Societate //  Petru Beregoi

Încă un magazin social mobil din rețeaua „Merișor” a fost pus, recent, pe linie. De această dată, magazinul social a ajuns în raionul Basarabeasca. Astfel, locuitorii acestui raion beneficiază de acces mai mare la produse alimentare de primă necesitate, la prețuri mai mici decât în celelalte unități comerciale din țară.

Punerea pe linie a acestui magazin social a fost posibilă după ce, în toamna anului trecut, Ilan Șor a adresat un demers către administratorii rețelei de magazine sociale „Merișor”, în care a solicitat extinderea numărului de magazine. Numai în perioada martie-aprilie, în sudul țării au fost puse pe linie șapte magazine sociale mobile.

Ilan Șor a salutat faptul că administratorii rețelei de magazine sociale „Merișor” au răspunsul privind demersul său a fost unul pozitiv.

„Încă un pas făcut pentru ca magazinele sociale să acopere geografic toată țara. Mă bucur că locuitorii raionului Basarabeasca vor avea posibilitatea să cumpere produse calitative și la prețuri mai mici. În situația în care mulți oameni din orașul Basarabeasca și satele vecine au activat în cadrul ÎS „Calea Ferată a Moldovei”, de unde unii au fost concediați, iar alții nu și-au primit salariile cu lunile, cred că deschiderea magazinului social este binevenită. Dacă statul evită să ajute oamenii, încercăm noi să-i ajutăm”, a transmis Ilan Șor.

Extinderea rețelei „Merișor” în sudul țării a fost făcută la solicitările cetățenilor din regiune.

„Se știe că echipa lui Ilan Șor are o comunicare bună cu cetățenii și mereu ține cont de doleanțele lor. Faptul că noi am susținut în ultima vreme deschiderea mai multor magazine sociale în sudul țării confirmă acest fapt. Noi am sprijinit deschiderea a circa 150 de magazine sociale în țară și, împreună cu liderul nostru, ne propunem să ajungem la peste 200 de unități. Ne bucurăm că rețeaua „Merișor” susține demersul nostru”, a menționat Vitalie Balinschi, vicepreședintele Partidului „Șor”.

Recent, cinci magazine sociale mobile au fost puse pe linie în raionul Cahul, iar unul în raionul Cimișlia.

Primul magazin social a fost deschis la inițiativa lui Ilan Șor în 2015, în orașul Orhei. Până în prezent, în țară, au fost deschise circa 150 de magazine, dintre care 53 – staționare. Numărul beneficiarilor magazinelor sociale se ridică la aproximativ 400 de mii. Printre aceștia se numără pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri modeste.

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală