Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Ilan Șor: Partidul „Șor” a schimbat multe lucruri în țară, chiar dacă n-a fost nicio zi la guvernare

04 Mai 2021, 13:43
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
04 Mai 2021, 13:43 // Politica //  Petru Beregoi

Deși nu a fost niciodată la guvernare, Partidul „Șor” a reușit să facă mai multe transformări în localitățile țării decât restul partidelor parlamentare care s-au perindat la putere în ultima perioadă. Declarațiile au fost făcute de liderul formațiunii, Ilan Șor, în cadrul unui interviu oferit postului de televiziune Prime.

„Toate partidele au fost la guvernare, absolut toate, dar niciunul dintre ele nu a reușit să rezolve nimic. În țară nu sunt drumuri bune, nu este iluminat stradal, nu sunt pensii și salarii decente. Noi, însă, am reușit să obținem toate acestea, am demonstrat de ce suntem în stare. Discutăm cu oamenii în fiecare zi și ne bucurăm de susținerea poporului. Înțelegem faptul că oamenii au încredere în acele partide care au demonstrat rezultate nu prin vorbe, ci prin fapte”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui, succesul obținut de echipa formațiunii politice la Orhei este replicat în alte localități și poate fi aplicat la nivel național.

„Dacă a fost posibil să înregistrăm succes într-un oraș, suntem convinși că putem schimba lucrurile în bine în toată țara”, a menționat Ilan Șor.

El a mai spus că partidul său exclude, la acest moment, participarea la aceste alegeri într-o coaliție.

„Nu putem vorbi despre nicio coaliție post-electorală, deoarece Partidul „ȘOR” merge spre victorie”, a declarat liderul formațiunii.

În opinia lui Ilan Șor, anularea stării de urgență a fost o decizie politică, iar organizarea alegerilor în această perioadă va provoca incertitudine și haos pentru încă cel puțin jumătate de an. Potrivit lui, Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „Șor” s-au pronunțat foarte clar pentru anticipate, dar nu în această perioadă de criză pandemică și cu riscuri majore pentru cetățeni.

„Suntem pregătiți de alegeri în orice moment, eram gata de ele încă acum cinci luni. Dar nu cu prețul vieților omenești. Ne aflăm în plină pandemie, ne aflăm într-o criză economică profundă, avem probleme de ordin social și noi considerăm că interesele politicienilor nu trebuie să fie mai presus decât interesele oamenilor”, a declarat Ilan Șor.

Precizăm că toate sondajele de opinie făcute până acum prezintă Partidul „Șor” ca a treia forță politică din țară și îi dau un scor mai mare decât a obținut la alegerile din 2019.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 22:04 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat asigurări că Guvernul Gavriliță va veni cu un mecanism de compensare pentru cetățenii din păturile social-vulnerabile, în contextul scumpirilor resurselor energetice, informează Realitatea.md.

„Acolo unde scumpirile vor fi cauzate de factori externi, precum resursele energetice, Guvernul va veni cu mecanism de compensare. Și noi o să găsim mecanisme, vom interveni la scumpiri, ele vor avea loc pentru că noi importăm toate aceste lucruri din afară.

Dar acolo unde e situația alta, de exemplu cu testele la Covid-19, noi vom umbla la Codul Vamal, ca să modificăm unele lucruri, pentru ca aceste teste să nu fie atât de scumpe. Vom interveni acolo, unde se fac bani grei pe seama oamenilor”, a menționat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul national Moldova1.

Șeful Legislativului, nu a precizat însă care va fi mărimea compensațiilor și cum se va aplica mecanismul de compensare.

Autoritățile au anunțat că se așteaptă la scumpiri la gazele naturale, energia electrică, precum și la produsele petroliere, în contextul scumpirilor pe plan mondial.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române