Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Promisiuni electorale. Chicu zice că va atrage investiții de 60 mlrd lei în viitor, în schimbul votului oamenilor

16 Iun. 2021, 10:07
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
16 Iun. 2021, 10:07 // Alegeri //  Petru Beregoi

În plină campanie electorală, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) promite cetățenilor, în schimbul votului c㸠în următorii 4 ani, va atrage circa 60 de miliarde de lei pentru dezvoltarea infrastructurii țării noastre.

Astfel, PDCM afirmă că se va crea premise pentru atragerea investițiilor în economie, iar oamenii nu vor mai fi nevoiți să plece din țară în căutarea unui loc de muncă. Asigurările au fost date de președintele PDCM, Ion Chicu în cadrul unei întrevederi cu alegătorii.

„Nu poți să menții oamenii în țară și nu poți atrage investiții în economie dacă nu dezvolți infrastructura – drumuri, canalizare, apeducte, în sectorul energetic. Țările care au reușit o dezvoltare rapidă, mai întâi au construit drumuri, apeducte și doar după aceasta au început să vină investițiile”, a declarat Ion Chicu, care a precizat că echipa PDCM a elaborat un plan care prevede atragerea, în următorii ani, a investițiilor masive din exterior.

Vorbind despre măsurile de susținere a oamenilor care muncesc, Ion Chicu a anunțat inițiativa PDCM de subvenționare a impozitelor achitate de angajatori pentru unele categorii de angajați.

„Pentru anul acesta, în premieră, am reușit să includem în buget 200 de milioane de lei ca să acoperim impozitele achitate la angajarea tinerilor, care vin din facultate, persoanelor care nu au lucrat ultimele 12 luni sau care revin de peste hotare”, a anunțat Chicu.

Fostul premier a precizat că PDCM propune extinderea categoriilor pentru care se vor subvenționa impozitele, iar astfel va fi asigurată încadrarea tinerilor și a persoanelor, revenite din diasporă, în câmpul muncii.

„Pandemia a afectat activitatea economică a unor sectoare întregi ale economiei naționale. Posibilitățile statului de susținere a acestor sectoare sunt limitate de resursele financiare insuficiente, pe care le poate direcționa în aceste scopuri. Suportul pe care trebuie să-l primească acești agenți economici trebuie să fie oferit prin prisma menținerii locurilor de muncă și remunerării adecvate a angajaților”, a punctat Ion Chicu

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 09:28
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 09:28 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei scrie istorie! Echipa s-a calificat în premieră în finala Campionatului European, grupa B. Moldova a învins Cehia cu 5-2 în semifinalele turneului care se desfășoară la Chișinău și este organizat de Federația Moldovenească de Fotbal pe Arena multifuncțională construită anul trecut de FMF.

Marea finală va avea loc astăzi, 1 august, pe Arena din parcul La Izvor al capitalei, unde Moldova va întâlni Estonia, de la ora 18.30.

„Invităm toți suporterii la stadion să-i susținem pe jucătorii noștri. Intrarea este liberă”, informează reprezentanții FMF.

Totodată, finala va putea fi urmărită în direct, pe site-ul Federației Moldovenească de Fotbal.

„De altfel, site-ul FMF va transmite Live pe parcursul zile, de la ora 13.30 toate meciurile care se vor disputa la turneu pe 1 august”, se arată într-un comunicat.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate