Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.3873%
 • USD
  17.8563
  -0.1254%
 • RUB
  0.2450
  -0.2041%
 • RON
  4.3040
  -0.3927%
 • UAH
  0.6631
  -0.5127%

PSRM: Au deteriorat automobile! „Vom depune plângere la poliție. Colegii au fost călcați în picioare”, spune AUR

07 Iul. 2021, 16:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
07 Iul. 2021, 16:16 // Politica //  Tatiana Rusnac

După contraprotestul cu îmbrânceli de la sediul PSRM, formațiunile au venit cu reacții pentru presă. Socialiștii spun că, la sediul partidului, nu a fost nimic altceva decât o acțiune provocatoare a unioniștilor de la AUR, în timp ce ultimii susțin că îi vor da pe mâna poliției pe socialiști.

Într-un comunicat de presă al PSRM, se precizează că în urma protestului au fost deteriorate automobile.

„Extremiștii din acest partid anti-statalist au provocat altercații în fața sediului nostru, lovind și jignind membrii și simpatizanții noștri, care au creat un cordon pentru a nu admite accesul unioniștilor în sediu. Cei de la AUR au provocat și daune materiale, deteriorând unele automobile parcate în preajmă. Evidențiem că în fruntea acestor protestatari agresivi s-au aflat persoane corupte, care au condus țara și municipiul Chișinău mulți ani, lăsând în urma lor foarte multe probleme”, declară PSRM.

Între timp și cei de la AUR au venit cu o poziție în urma altercațiilor.

Membrii formațiunii susțin că astăzi, de fapt, socialiștii și-au arătat adevărata față și anume cea de ocupanți și mercenari. AUR susține că au venit la sediul PSRM în mod pașnic doar pentru a da citire unei Proclamații pentru Libertate.

„În loc de o dezbatere civilizată, Dodon a trimis provocatori. Forțele de ordine nu au păstrat securitatea evenimentului, dovedind încă odată că face jocuri politice. Steagul tricolor al Republicii Moldova a fost rupt de către extremiștii socialiști. Membrii și susținătorii AUR, printre care erau și femei, au fost loviți, îmbrânciți, înjurați și călcați în picioare de provocatorii PSRM, principalul partid care se face vinovat de capturarea statului și aflarea Republicii Moldova în sfera de influență a Federației Rusă, țara care ocupă în prezent o parte din teritoriul Moldovei. Menționăm că provocatorii din PSRM au agresat o doamnă, una dintre candidatele AUR, încercând să rupă tricolorul pe care aceasta îl ținea în mână”, se arată în comunicat.

Totodată, membrii Alianței pentru Unirea Românilor susțin că vor depune o plângere la poliție pe acțiunile violente ale socialiștilor, după ce Dorin Chirtoacă a fost lovit peste față de socialistul Alexandr Odințov.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 15:48
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
05 Aug. 2021, 15:48 // Societate //  Valentina Buză

În contextul în care, Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 5 august ora 20:00 – 6 august ora 20:00, a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică, însoțit de descărcări electrice, izolat cu averse puternice (15-35 l/m2), însoțite de grindină și vijelie de până la 15-20 m/s, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu unele avertizări.

Conform Centrului hidrologic sunt prognozate scurgeri intensive pe pante cu risc de inundații locale și creșterea locală a nivelului apei în râurile mici cu 0,1-0,5 m.

„Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează reprezentanții administrației locale, agenții economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare să atragă atenția la starea barajelor, podurilor, dar și a căilor de evacuare a apei”.

Mai mult, în situații excepționale, cetățenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

ALERTĂ! Ploile nu contenesc. Vom avea două zile cu vijelie și grindină în Moldova

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată