Curs valutar
 • EUR
  19.4164
  0.0968%
 • USD
  17.8936
  -0.1252%
 • RUB
  0.1939
  2.8881%
 • RON
  3.9046
  0.1255%
 • UAH
  0.4659
  -0.4722%

PSRM rămâne „ferm” pe poziția de a susține Guvernul Durleșteanu, dar e gata să discute și „alte soluții”

11 Mart. 2021, 11:26
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
11 Mart. 2021, 11:26 // Politica //  Realitatea.md

Executivul politic al Partidului Socialiștilor, convocat în ședință, a decis să dea mandat deplin fracțiunii parlamentare a partidului pentru a trece la acțiuni care să ajute la depășirea crizei sanitare. Astfel, fracțiunea PSRM va intensificadiscuțiile cu celelalte fracțiuni pentru a găsi o soluție politică eficientă care să asigure o bună gestionare a crizei pandemice. Totodată, socialiștii rămân pe poziția de a susține un Guvern în frunte cu Mariana Durleșteanu și vor iniția noi acțiuni zilele următoare pentru a asigura desemnarea candidatului la funcția de prim ministru, dar sunt gata să discute și alte soluții propuse de celelalte fracțiuni parlamentare.

„PSRM consideră că în acest moment pe agenda conducătorilor statului și a partidelor politice trebuie să existe un singur punct prioritar, gestionarea crizei pandemice. Dezbaterile politice trebuie lăsate deoparte, iar clasa politică trebuie să dialogheze și să găsească de urgență soluții pentru a da un guvern funcțional, care să poată sprijini în mod real sistemul sanitar și populația. PSRM dezaprobă refuzul la dialog al Președinției și condamnă comportamentul populist din această perioadă, orientat spre acțiuni care nu au nici o legătură cu agenda populației, dar sunt orientate spre acoperirea lipsei de viziune și soluții pentru scoaterea țării din criză”, a scris Igor Dodon pe canalul său de Telegram.

Totodată, socialiștii consideră drept „o dovadă de maxim cinism” discuțiile despre alegeri sau „diferite interese politice înguste de partid”, în momentul în care „cetățenii duc o luptă disperată pentru a-și proteja sănătatea și a-și salva viețile”„Acesta este mesajul pe care îl primim zi de zi din teritoriu, oamenii ne cer să facem acțiuni care să-i ajute să treacă cu bine de această criză pandemică, accentuată de criza politică, să purtam dialog și negocieri indiferent de viziunile politice diferite pe care le avem, pentru că reușita luptei cu acest virus nu ține de orientări politice sau geopolitice, dar de unitatea noastră, de maturitatea clasei politice și de deschiderea spre un dialog constructiv”, afirmă președintele socialist.

Astfel, Executivul Politic al PSRM a decis astăzi să dea mandat deplin fracțiunii parlamentare a partidului pentru a trece la acțiuni care să ajute la depășirea crizei sanitare, iar în acest sens a prezentat câteva dintre acțiunile care urmează a fi întreprinse:

 1. Într-un stat parlamentar rolul Parlamentului în depășirea blocajelor și gestionarea situațiilor de criză trebuie să fie decisiv. Salutăm inițiativele recente ale Președintelui Parlamentului și ale Biroului Permanent al Legislativului prin care s-a purces la deblocarea situației privind procurarea vaccinelor și la eficientizarea conlucrării cu guvernul interimar. Deputații socialiști vor intensifica zilele următoare comunicarea cu fracțiunile din Parlament pentru a găsi o soluție politică eficientă care să asigure o bună gestionare a crizei pandemice. Deja s-au făcut progrese considerabile în dialogul avut până acum cu partidele și avem certitudinea că se poate găsi compromisul politic necesar pentru a sprijini instalarea unui guvern funcțional, care să scoată țara din această criză.
 2. PSRM rămâne ferm pe poziția de a susține un guvern în frunte cu dna Mariana Durleșteanu, candidatul propus de majoritatea politică formată la nivelul Parlamentului pe 11 februarie și va iniția noi acțiuni zilele următoare pentru a asigura desemnarea candidatului la funcția de prim ministru. PSRM este gata să discute și alte soluții propuse de celelalte fracțiuni parlamentare, dar și să participe la un dialog constructiv cu președintele țării.
 3. Pentru a evita escaladarea situației politice și a blocajului instituțional, PSRM va iniția mai multe acțiuni juridice care să depășească blocajul din partea președintelui țării, să readucă procesele politice în câmpul Constituțional și să determine instituția prezidențială să respecte hotărârile Curții Constituționale. Printre aceste acțiuni vor fi inițierea unor proceduri prevăzute de Constituția țării, adresări la Curtea Constituțională, Consiliul Europei, Comisia de la Veneția.
 4. PSRM a reiterat și în cadrul discuțiilor de astăzi, din forul executiv, că rămâne ferm pe poziția că acest Parlament trebuie dizolvat și organizate alegeri legislative anticipate. Însă acest lucru va fi posibil doar după stabilizarea situației epidemiologice, asigurarea cu vaccin anti-COVID a populației, pentru a evita riscurile de provocare a unor noi valuri de îmbolnăvire masivă a populației, provocate de întâlnirile electorale și prezența la secțiile de votare. De asemenea, pentru declanșarea alegerilor anticipate se impune respectarea procedurilor constituționale, or, acțiunile anticonstituționale ale președintelui Maia Sandu au compromis procesul politic care ar fi dus la anticipate.

„Acestea sunt doar câteva acțiuni imediate, urmează ca în funcție de evoluția situației să se treacă și la alte măsuri pentru scoaterea țării din haosul și criza în care se află”, a mai menționat Dodon.

Realitatea Live

MMZ a trecut cu succes printr-o recertificare a sistemului de management al calității și a managementului ecologic
MMZ a trecut cu succes printr-o recertificare a sistemului de management al calității și a managementului ecologic
La Chișinău va avea loc expoziția „Mărțișorul – parte din patrimoniul mondial al umanității”
La Chișinău va avea loc expoziția „Mărțișorul – parte din patrimoniul mondial al umanității”
Startup Moldova Summit 2024: Noi oportunități pentru antreprenori și startup-urile din Republica Moldova
Startup Moldova Summit 2024: Noi oportunități pentru antreprenori și startup-urile din Republica Moldova
Festivalul-forum Moldova multietnică și multiculturală – o dovadă că în Moldova se poate trăi în pace şi armonie
Festivalul-forum Moldova multietnică și multiculturală – o dovadă că în Moldova se poate trăi în pace şi armonie
Agenda și speakerii conferinței Retail & FMCG Market în Republica Moldova
Agenda și speakerii conferinței Retail & FMCG Market în Republica Moldova
VIDEO UE, mai aproape de antreprenori, prin intermediul Centrului de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din Bălți
VIDEO UE, mai aproape de antreprenori, prin intermediul Centrului de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din Bălți
VIDEO Sommelierul Mihai Druţă: „Sfăditele – un vin foarte plăcut şi interesant”
VIDEO Sommelierul Mihai Druţă: „Sfăditele – un vin foarte plăcut şi interesant”
Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țările care au pus interesul fumătorilor în centrul politicilor de stat
Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țările care au pus interesul fumătorilor în centrul politicilor de stat
Top 10 cele mai frumoase bucătării
Top 10 cele mai frumoase bucătării
27 Feb. 2024, 16:45
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Elena Putregai
27 Feb. 2024, 16:45 // Sci-tech //  Elena Putregai

Mark Zuckerberg s-a bucurat de vizita sa în Japonia, iar ultima sa postare pe Instagram l-a arătat înfulecând un burger la un McDonald’s japonez despre care a spus că ar trebui să aibă o stea Michelin.

CEO-ul Meta se află într-un turneu în Asia și își însoțește familia într-o călătorie personală în Japonia, incluzând câteva întâlniri de afaceri, scrie businessinsider.com.

Zuckerberg a postat marți, 27 februarie curent, pe Instagram imagini în care apare vizitând un McDonald’s din Japonia. Prima imagine îl arată pe Zuckerberg cu o pereche de ochelari de soare inteligenți de la Meta și o jachetă din piele de oaie, așezat la o masă în interiorul restaurantului.

Mâncarea lui părea să includă cartofi prăjiți, McNuggets de pui, trei burgeri și două băuturi. El a fost însoțit de soția sa, Priscilla Chan, care a pozat într-o haină neagră în fața magazinului McDonald’s.

Zuckerberg a dat o legendă postării: „McDonald’s japonez: 10/10. Dați-le tipilor ăstora o stea Michelin”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)


Clasificarea cu stele Michelin este una dintre cele mai prestigioase distincții care pot fi acordate unui restaurant.

Miliardarul avea programate luni și marți întâlniri cu dezvoltatorii Facebook pentru a discuta despre modelul său de limbaj mare Llama și despre căștile de realitate virtuală Quest, potrivit Bloomberg. De asemenea, el va zbura miercuri la Seul, în Coreea de Sud, pentru a se întâlni cu partenerii și, eventual, cu președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, potrivit Bloomberg.

După Seul, Zuckerberg va vizita India pentru a participa la festivitățile premergătoare nunții fiului cel mic al miliardarului Mukesh Ambani.

În Japonia, el a participat la o lecție cu un maestru japonez de sabie, Akihira Kokaji, despre cum se confecționează săbiile. El a împărtășit postări pe Instagram în care apare ajutând la construirea sabiei și apoi mânuind-o.

Zuckerberg și-a asumat o serie de hobby-uri interesante și uneori neobișnuite în ultimii ani. Unul dintre cele mai recente proiecte ale sale include creșterea vitelor la ferma sa din Hawaii și oferirea de bere pentru acestea.

De asemenea, a început să se antreneze în jiu-jitsu și MMA în timpul COVID-19 în 2020 și a fost promovat la centura albastră în sporturile de arte marțiale în iulie, anul trecut.

Interesul lui Zuckerberg pentru MMA a crescut atât de mult încât a fost văzut chiar în colțul luptătorului UFC Alex Volkanovski în timpul unui meci de titlu recent din Anaheim, California.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

MMZ a trecut cu succes printr-o recertificare a sistemului de management al calității și a managementului ecologic
MMZ a trecut cu succes printr-o recertificare a sistemului de management al calității și a managementului ecologic
La Chișinău va avea loc expoziția „Mărțișorul – parte din patrimoniul mondial al umanității”
La Chișinău va avea loc expoziția „Mărțișorul – parte din patrimoniul mondial al umanității”
Startup Moldova Summit 2024: Noi oportunități pentru antreprenori și startup-urile din Republica Moldova
Startup Moldova Summit 2024: Noi oportunități pentru antreprenori și startup-urile din Republica Moldova
Festivalul-forum Moldova multietnică și multiculturală – o dovadă că în Moldova se poate trăi în pace şi armonie
Festivalul-forum Moldova multietnică și multiculturală – o dovadă că în Moldova se poate trăi în pace şi armonie
Agenda și speakerii conferinței Retail & FMCG Market în Republica Moldova
Agenda și speakerii conferinței Retail & FMCG Market în Republica Moldova
VIDEO UE, mai aproape de antreprenori, prin intermediul Centrului de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din Bălți
VIDEO UE, mai aproape de antreprenori, prin intermediul Centrului de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din Bălți
VIDEO Sommelierul Mihai Druţă: „Sfăditele – un vin foarte plăcut şi interesant”
VIDEO Sommelierul Mihai Druţă: „Sfăditele – un vin foarte plăcut şi interesant”
Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țările care au pus interesul fumătorilor în centrul politicilor de stat
Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țările care au pus interesul fumătorilor în centrul politicilor de stat
Top 10 cele mai frumoase bucătării
Top 10 cele mai frumoase bucătării
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală