Curs valutar
 • EUR
  19.2476
  -0.6037%
 • USD
  17.6828
  -0.1521%
 • RUB
  0.2012
  -0.0994%
 • RON
  3.8722
  -0.6327%
 • UAH
  0.4262
  -0.1877%

PSRM se leapădă complet de Ceban. Batrîncea: Fără intrigi, vom avea candidatul nostru la locale

24 Ian. 2023, 11:54
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
24 Ian. 2023, 11:54 // Politica //  Realitatea.md

Socialiștii vor avea propiul candidat la funcția de primar al Capitalei, iar Ceban să meargă pe drumul său. Declarația aparține deputatului și secretarului executiv al partidului, Vlad Batrîncea, la o emisiune de la Tv8.

Batrîncea susține că decizia PSRM față de actualul primar al Chișinăului, Ion Ceban și față de partidul fostului socialist a fost anunțață în mediul public, iar de atunci nimic nu s-a schimbat.

„Relația PSRM cu MAN a fost anunțață deja, o decizie corect luată. Ion Ceban nu doar că a fost ales datorită susținerii echipei și partidului PSRM, dar a fost candidatura înaintată de partid. Acum aceasta a fost decizia sa, fiecare are voie să-și aleagă drumul politic, totul trebuie să fie corect, fără încercări de atragere a deputaților. Domnul Vartanian credem că trebuie să-și depună mandatul, întrucât a fost ales de listele PSRM… Pe domnul Ceban, după cum spuneam, l-am susținut două campanii, am lucrat mult.După ce a decis să părăsească PSRM, are drumul său, iar socialiștii vor avea candidatul său la locale. Cine va fi? Partidul va decide, nu avem nevoie de intrigi”, a declarat Batrîncea.

Amintim că primarul Capitalei, Ion Ceban, și-a înregistrat oficial în data de 17 ianuarie, Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN). În data de 21 decembrie 2022, a avut loc Congresul Partidului MAN, iar Ion Ceban a fost ales în calitate de președinte.

Despre crearea Mișcării Alternativa Națională, Ceban a anunțat încă în data de 30 decembrie 2021.

Realitatea Live

22 Iul. 2024, 21:45
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Ursu Ana
22 Iul. 2024, 21:45 // Actualitate //  Ursu Ana

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vizitat raionul Ialoveni, discutând cu primarii despre proiectele locale și vizitând diverse inițiative de dezvoltare comunitară și afaceri locale. Grosu a evidențiat importanța parcursului european al țării și a sprijinului statului pentru antreprenori. El a vizitat localitățile Suruceni și Nimoreni, unde a inspectat proiecte realizate în cadrul programelor „Satul European” și „Satul European Expres”, inclusiv renovarea casei de cultură și instalarea unui sistem fotovoltaic.

„În ultimii 3 ani, au fost modernizate grădinițele, școlile, casele de cultură, construite terenuri de joacă și de fotbal, reparate drumurile, iluminate străzile și gospodăriile asigurate cu apă. Pentru anul 2024, primarii și administrația publică locală din Ialoveni, cu care am discutat astăzi, și-au propus să continue aceste proiecte care au drept scop să modernizeze satele și orașele noastre, asigurând condiții demne de trai pentru fiecare locuitor”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În cadrul vizitei, Grosu a subliniat importanța parcursului european al Republicii Moldova și necesitatea armonizării legislației naționale cu cea a UE. De asemenea, a discutat cu antreprenorii locali despre sprijinul statului pentru dezvoltarea afacerilor, cum ar fi investițiile în panouri solare și achiziționarea de mijloace de transport.

Președintele Parlamentului a vizitat și fabrica de biscuiți a lui Iurie Cimpoieș și pepiniera lui Artiom Stancov, evidențiind importanța sprijinului acordat antreprenorilor locali. În final, a vizitat Galeria colecțiilor Petru Costin, o atracție turistică ce deține numeroase colecții tematice și două recorduri mondiale Guinness.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală