Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

PUN vrea să facă „unirea cu mâna Germaniei”. A pregătit o scrisoare pentru președintele german, care vine la Chișinău

28 Sept. 2021, 16:48
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
28 Sept. 2021, 16:48 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Unității Naționale (PUN) a întocmit o scrisoare pentru președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care sosește mâine, 29 septembrie la Chișinău, căruia îi solicită suport în înfăptuirea „unirii Republicii Moldova cu România, exact ca acum 31 de ani, când RFG și RDG, au dat jos zidul și au reunificat Germania”.

„În spiritul și dorința de restabilire a adevărului istoric, pornind de la manifestările de unitate demonstrate de-a lungul timpului de poporul german, Partidul Unității Naționale vă solicită sprijinul diplomatic și solidaritatea în promovarea ideii de reunire a celor două state românești – Republica Moldova și România. Prin acest gest, Germania, va contribui la înlăturarea ultimei nedreptăți cauzate de timpurile vitrege, care au despărțit Europa și popoarele ei”, se arată în scrisoarea celor de la PUN, semnată de Octavian Țîcu.

Întreaga scrisoare o găsiți mai jos.

Precizăm că, Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, vine în Republica Moldova în perioada 29-30 septembrie. Oficialul european va fi întâmpinat cu onoruri militare de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la Președinție, la ora 11:30, după care vor avea loc o serie de întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu membrii delegațiilor. În jurul amiezii, sunt programate declarații de presă comune.

Ulterior, președintele german se va întâlni cu prim-ministra Natalia Gavrilița și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Nu înainte de asta, va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. În aceeași zi, va inaugura, împreună cu Maia Sandu, Forumul de afaceri moldo-german. De asemenea, va vizita Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a Republicii Moldova, dar și Colegiul de Inginerie din Strășeni.

Președinția a mai anunțat că va avea o discuție cu un grup de primari din satele și orașele, unde au fost implementate proiecte sprijinite de Guvernul German. Pe finalul vizitei, mai exact, a doua zi, pe 30 septembrie, ambii președinți vor sădi câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău. Asta se va întâmpla pe la amiază.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 16:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 16:00 // Politica //  Maria Timofti

Avocatul Partidului Politic „ȘOR” Vadim Banaru a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că împreună cu colegii săi, au contestat decizia Curții de Apel din Bălți privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală la Curtea Supremă de Justiție. Banaru a declarat că deciziile CEC și a instanțelor de judecată au fost luate „la indicații politice”. La fel, avocatul Marinei Tauber a spus că urmează să se adreseze Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

”Va veni momentul când Republica Moldova va fi condamnata pentru aceste abuzuri și cu sigurantă, persoanele care se fac vinovate de acest dezmăț vor fi atrase la răspundere, inclusiv și de răspundere penală în strictă conformitate cu legea” a declarat Vadim Banaru.

În această dimineață, 5 decembrie, Curtea de Apel Bălți a decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Magistrații au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți, exact cu jumătate de oră înainte de deschiderea secțiilor de votare.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală