Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Skype își schimbă „înfățișarea”. Află ce noutăți aduce platforma pentru utilizatori

28 Sept. 2021, 16:41
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
28 Sept. 2021, 16:41 // Sci-tech //  Valentina Buză

Skype vine cu funcții noi. De data asta, va fi ceva diferit. Platforma își propune să aducă îmbunătățiri care vor face din ea un instrument de comunicare mult mai modern.

Acum, dezvoltatorii vin cu caracteristici foarte diferite care țin de grafică, actualizări și performanță. Se pune accent pe viteză, fiabilitate și design. În primul rând, apelurile video, adică etapa de apelare, beneficiază de o revizuire vizuală majoră. Aceasta va fi actualizată cu machete noi și tematici mai frumoase. De acum, în timpul unui apel vei putea vedea ecranul principal, iar feed-ul poate fi ascuns.

Fluxurile video sunt redate într-o grilă mai naturală și mai mare. Toți participanții vor fi vizibili pe scena apelantului, chiar dacă nu partajează videoclipuri. Producătorii au pus accent și pe partea de performanță, care a fost îmbunătățită. Conexiunea este actualizată și mult mai calitativă.

Datorită faptului că Skype este folosit de oameni din diferite medii, ei au venit cu opțiunea de a dezactiva fluxul video și de a ascunde participanții, doar în modul audio, din etala de apelare. Actualizările conțin fundaluri mai colorate, în spatele participanților audio. Vor fi aceleași teme pe care le vei găsi și în cazul partajării video. În acest fel, utilizatorii se vor simți mai familiarizați cu platforma de comunicare.

Ce noutăți grafice aduce noul Skype?

Fundalul poate fi schimbat, inclusiv în timpul apelului video. Vor fi multe diferențe față de ceea ce a fost până acum. Skype își propune să aducă o schimbare uriașă, să facă platforma mai distractivă și mai modernă. Temele vor fi reîmprospătate cu noi fundaluri, culori vibrante, gradiente frumoase și butoane diferite.

Profilurile de chat vor fi și ele personalizate cu variante mai vesele. În acest fel, va fi mult mai ușor să distingi chat-urile. Toate acestea for completa funcțiile cu care Skype a fost actualizat, la începutul anului.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 15:13
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 15:13 // Actualitate //  Maria Timofti

Misiunea Promo-LEX de observare a alegerilor locale noi își exprimă nedumerirea și dezacordul cu privire la decizia Comisiei Electorale Centrale de a suspenda desfășurarea celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în circumscripția electorală municipală Bălți. Într-un comunicat de presă, plasat pe pagina oficială, este menționat că legislația electorală nu prevede procedura de suspendare a desfășurării turului doi de scrutin pe motivele indicate în hotărârea CEC.

„Promo-LEX a pledat constant pentru organizarea și desfășurarea unor alegeri libere și corecte în condițiile respectării legislației. Cu regret, cadrul legal lacunar, în combinație cu abuzurile unor concurenți electorali în ceea ce privește finanțarea campaniei au dus la suprimarea drepturilor alegătorilor, precum și a celorlalți concurenți la alegeri libere și corecte”, se arată în comunicat.

În acest context, Misiunea atrage atenția că, legislația electorală nu prevede procedura de suspendare a desfășurării turului doi de scrutin pe motivele indicate în hotărârea CEC. Mai mult, potrivit art. 26 alin. (1) lit. o) Cod electoral, CEC are obligația pozitivă de a „asigura efectuarea celui de al doilea tur de scrutin (…)”.

Misiunea constată că, deși legiuitorul a reglementat situația în care un concurent ar putea fi sancționat prin excluderea sa din cursă, nu a fost totuși prevăzută posibilitatea suspendării sau anulării alegerilor urmare a excluderii unui concurent în turul II a scrutinului. Reținem că, doar instanțele de judecată pot verifica și constata legalitatea alegerilor, confirma rezultatele acestora, sau după caz, nulitatea scrutinului.

Totodată, interpretarea CEC privind „imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat” (art. 145 alin. (2) din Codul electoral), nu corelează cu practica precedentă. Or, alegerile locale s-au desfășurat anterior și cu un singur candidat, iar rezultatele au fost confirmate de către instanța de judecată, respectiv de către Comisia Electorală Centrală. Un exemplu în acest sens sunt alegerile pentru funcția de primar al s. Hirova, r. Călărași din 14.05.2017, și alegerile pentru funcția de primar al comunei Lăpușna, raionul Hîncești, noiembrie-decembrie 2017.

Din aceste considerente, Asociația Promo-LEX susține în continuare interpretarea expusă în Opinia din 3 decembrie 2021 prin care turul II al alegerilor urma să fie organizat în condițiile art. 51. alin. 7, în buletinul de vot fiind aplicată ștampila cu mențiunea Retras în dreptul candidatul a cărui înregistrare a fost anulată.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală