Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Putin a spus că în Rusia nu va schimba nimic, când se va alege un alt președinte

14 Iun. 2021, 22:12
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
14 Iun. 2021, 22:12 // În Lume //  Cristina Vlah

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și-a exprimat disponibilitatea de a-l susține pe cel, care îi va lua locul, indiferent de relații interpersoanle și viziuni, dar cu o condiție: ca acea persoană să fie loial țării, informează Realitatea.md cu referire la agenția de presă Tass.

„Acum situația e alta (comparativ cu anul 200). Astăzi sunt multe probleme, dar situația e alta. Neapărat va veni un alt om în locul meu. Și de ce totul ar trebui să pice? Am luptat contra terorismului internațional și slavă domnului l-am eradicat. Acum toate astea trebuie din nou să revină? Cred că nu. Altă treabă e că, pe arena politică pot apărea oameni diferiți, cu viziuni diferite. Și e bine”, a declarat Putin în cadrul unui interviu.

Președintele rus a spus că este gata să-și susțină succesorul indiferent de viziunile sale, doar că acea persoană trebuie să fie total loială țării. „Când văd că o persoană, chiar de are o atitudine critică față de acțiunile mele, dar dacă voi vedea că acea persoană are viziuni constructive, va fi loial țării și gata să-și dea viața pentru patrie – eu voi face totul ca să susțin asemenea persoane”, a mai spus Putin.

El a adăugat că nu se gândește la obținerea unor beneficii din partea succesorului său, așa cum s-a întâmplat cu el, când i-a propus lui Boris Elțin protecție, când ultimul a plecat din funcția de președinte.

Menționăm, că Vladimir Putin ocupă pentru a patra oară funcția de președinte al Federației Ruse. A devenit președinte interimar la data de 31 decembrie 1999, după ce președintele Boris Elțîn își dăduse demisia, iar apoi a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000. În 2004, el a fost reales pentru un al doilea mandat, care a durat până în 7 mai 2008.

Din cauza limitei prevăzute de Constituție, Putin nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat prezidențial consecutiv în 2008, dar după victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev în alegerile prezidențiale, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei. Putin a ocupat această funcție în intervalul 8 mai 2008 – 4 martie 2012. În 2012 a devenit pentru alți 6 ani președinte al Federației Ruse (în urma modificării Constituției).

În 18 martie 2018 Vladimir Putin a fost reales în funcția de președinte al Rusiei, pentru un mandat de 6 ani.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 15:03
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
02 Aug. 2021, 15:03 // Life //  Realitatea.md

Trupa Lemonique a avut o carantină productivă, cu foarte multe ore petrecute în studioul de înregistrări și repetiții, iar primele rezultate au început să apară. Grupul care a devenit cunoscut după ce a participat la Eurovision Moldova 2019 cu piesa “Gravity” și care apoi a lansat single-urile “Call Me” și “Leto”, pregătește un nou album. Prima piesă de pe album, “De Mâine…”, de altfel și prima în Limba Română, a fost lansată deja pe YouTube, Spotify, Apple Music, Yandex Music, Deezer, dar și alte platforme muzicale.

Lemonique a păstrat stilul care i-a consacrat, o combinație foarte armonioasă de EDM (Electronic Dance Music) și Pop, iar “De Mâine…” vine și cu un vibe foarte actual, pe alocuri cosmic.

“De Mâine…” este despre o relație de iubire toxică, subiect care este tot mai discutat în zilele noastre. Doar că această relație toxică trebuie să ajungă la un punct final, altfel ea va dăuna ambelor părți – despre asta și se cântă în piesă. “De Mâine…” este despre ultima zi și ultimele clipe petrecute de un cuplu într-o relație care dăunează amândurora, dar care este pe cale să se termine, iar începând de mâine, ambii o vor lua de la capăt.

Versurile originale au fost scrise în Limba Engleză de Mary Vegga, solista Lemonique, iar pentru versiunea în Limba Română, Mary a fost ajutată de Doina Sclifos, cea care a scris până acum versuri pentru o mulțime de artiști mari din Republica Moldova.

De producția audio, Mix și Master s-a ocupat Sergiu Ionaș, membru Lemonique, iar ideea beat-ului a fost propusă de Dan Spasov (Tulbur Apele).

Găsiți piesa “De Mâine…” pe următoarele platforme:

YouTube, Spotify, Apple Music, Yandex Music, Deezer

Trupa Lemonique pe platformele de Social Media:

Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VK, Telegram

Website oficial – lemonique.art

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate