Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

Putin cere majorarea ratei de vaccinare a populației: Totul este foarte dificil

21 Iul. 2021, 18:56
 // Categoria: În Lume // Autor:  Petru Cosoi
21 Iul. 2021, 18:56 // În Lume //  Petru Cosoi

Rusia trebuie să crească rata de vaccinare împotriva COVID-19. În același timp, nimeni nu poate fi obligat să-și administreze serul. Cu declarații în acest sens a venit președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în cadrul unei discuții cu membrii guvernului.

Sarcina noastră principală acum este de a crește rata de vaccinare în țară. Este extrem de important să convingem oamenii de necesitatea vaccinării, că acesta este singurul mod în care putem pune o barieră în calea epidemiei, a spus Putin.

În același timp, el a subliniat că „nu se poate impune nimic”. „Trebuie să explicăm”.

Șeful statului rus a adăugat cetățenii trebuie să fie informați „în detaliu și cu îndemânare” despre procesul de vaccinare. De asemena, aceștia trebuie să primească răspuns la orice întrebare pe care o au în raport cu vaccinul.

Putin a adăugat că vara anului 2021 este un alt test pentru Rusia în lupta împotriva infecției cu coronavirus.

Vara aceasta a devenit un alt test pentru noi în lupta împotriva infecției cu coronavirus. Totul este foarte dificil, după cum putem vedea. Este clar că oamenii sunt obosiți, a spus el.

INVESTIGAȚIE de proporții! Numărul persoanelor care au suferit de COVID în Rusia ar fi de peste 27 de milioane

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 17:59
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
04 Aug. 2021, 17:59 // Life //  Valentina Buză

Masayo Fukuda este o artistă din Japonia care creează adevărate capodopere vizuale, super complexe și detaliate, cu ajutorul unui simplu cuțit și a unei foi de hârtie.

Inspirându-se din cultura japoneză tradițională și din stilul nipon contemporan și înarmându-se cu un pic de talent și foarte multă răbdare, aceasta transformă hârtia în reptile, vietăți subacvatice, păsări și plante.

Prin creațiile sale, Masayo nu face decât să ne demonstreze încă o dată că fantezia și creativitatea umană nu are limite și uneori nu trebuie decât să-i dai frâu liber imaginației tale. Hai să vedem împreună cât de departe pot ajunge răbdarea și creativitatea umană atunci când sunt alimentate cu un pic de talent.

Artista este cunoscută sub un pseudonim foarte expresiv: Kiri Ken, ce se traduce ca „sabie tăietoare” și pentru a crea asemenea reprezentații, folosește o tehnică japoneză de tăiere a hârtiei, veche de mai bine de un mileniu – kirigami.

Tot de ce are nevoie artista pentru a crea o mini capodoperă este o foaie de hârtie albă și un bisturiu. Nivelul de complexitate și detaliere al fiecărei lucrări este cu adevărat uimitor! Vietățile subacvatice, păsările și plantele sunt subiectele sale preferate.

Masayo practică tehnica de mai bine de 25 de ani, kirigami devenind pentru dânsa cel mai bun remediu contra anxietății și stresului. De exemplu, pentru a crea caracatița de mai jos, artista a avut nevoie de 2 luni.

Deși caracatița ei filigranată pare să aibă volum, artista a rămas fidelă tehnicii tradiționale și a folosit un singur strat de hârtie pentru origami, de mărimea A2. Textura specifică a acesteia, asigură durabilitatea construcției, astfel încât hârtia poate fi mutată dintr-un loc în altul fără riscul de a se deteriora.

Unele din creațiile sale par să fie desenate pe un fundal negru, într-atât de detaliate sunt! Da, procesul este unul asiduu, migălos, dar rezultatul depășește orice așteptări, fiind de-a dreptul sublim!

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată