Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Putin, după întrevederea cu Biden. S-a discutat subiectul Navalnîi și revenirea ambasadorilor

16 Iun. 2021, 21:03
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
16 Iun. 2021, 21:03 // În Lume //  Cristina Vlah

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a spus că în cadrul întrevederii cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a fost discutat subiectul revenirii ambasadorilor: al Rusiei la Washington, iar al SUA – la Moscova, informează Realitatea.md.

În cadrul unei conferințe de presă, Putin a spus că ceea ce ține de perioada când ambasadorii vor reveni la locurile lor de muncă- e o chestiune tehnică. Asta după ce amabasadorul SUA la Moscova a părăsit teritoriul rus în aprilie curent, iar SUA a aprobat unele sancțiuni împotriva Federației Ruse. Apoi Kremlinul a răspuns acelor sancțiuni, prin acțiuni similar.

De asemenea, președintele rus a adăugat că Moscova și Washingtonul vor purta consultări suplimentare în ceea ce privește securitatea cibernetică.

De asemenea, a fost atins și subiectul aderării Ucrainei la blocul militar al NATO. „Din câte am înțeles, președintele Biden este de accord că la baza reglementării conflictului din Ucraina trebuie să Acordul semnat la Minsk”, a declarat Putin în cadrul conferinței.

Un alt subiect important îl vizează pe deținutul Alexei Navalnîi. Vladimir Putin a spus că atunci când Navalnîi s-a reîntors în Rusia, el știa că urmează să fie arestat, întruncât ar fi încălcat legislația. Potrivit lui Putin, Navalnîi era obligat să se prezinte în fața oamenilor legii din cauză că avea o sentință cu suspendare, dar întrucât nu s-a prezentat la sediul organelor de drept, a fost dat în căutare și apoi arestat. Președintele Rusiei a adăugat că a discutat cu Joe Biden acest subiect, în partea ce ține de drepturile și libertățile omului.

De asemenea, șeful de la Kremlin s-a referit și la Fondul de combatere a corupției, care e declarat în Rusia ca fiind „agent străin” și organizație extremistă. Putin a spus că oamenii legii urmăresc activitatea acestui Fond, deoarece reprezentanții săi „ar fi chemat lumea la proteste și ar fi dat indicații cu privire la producerea „coctailurilor Molotov”. În acest sens, Putin nu a ezitat să menționeze protestele violente din SUA organizate de mișcarea Black Lives Matter, spunând că nu va permite asemenea acțiuni în Rusia.

Menționăm, că summitul celor doi președinți Biden și Putin a avut loc la 16 iunie, la Geneva. Aceasta este prima întevedere a celor doi lideri, de când Biden a venit la șefia SUA. Întrevederea celor doi lideri a durat aproape patru ore.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 10:36
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
27 Iul. 2021, 10:36 // Societate //  Valentina Buză

Sfârșit tragic pentru un bărbat în vârstă de 80 de ani din localitatea Bănești, Telenești. Bărbatul a decedat fiind strivit de propriul automobil. Potrivit informațiilor, polițiștii din Telenești au fost alertați la data de 26 iulie curent, în jurul orei 20:30 de către soția victimei.

La fața locului polițiștii au stabilit că, bărbatul în vârstă de 80 de ani, repara la automobilul personal, care la un moment dat, a căzut de pe cric asupra sa, spune poliția.

Astfel, în urma vătămărilor corporale primite, bărbatul a decedat la fața locului până la sosirea ambulanței.

Pe cazul dat, oamenii legii au inițiat o anchetă în cadrul căreia urmează să se stabilească toate circumstanțele cazului dat.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid