Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

VIDEO Și-a lăsat sacoul, după care și-a pus și ochelari. Cum a început conferința lui Biden și cum s-a încheiat?

16 Iun. 2021, 21:18
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
16 Iun. 2021, 21:18 // În Lume //  Realitatea.md

Președintele SUA, Joe Biden, a susținut o conferință de presă, la scurt timp după ce s-a încheiat cea a omologului său rus, Vladimir Putin. A durat mai puțin și se pare că jurnaliști ruși nu prea au adresat întrebări, în schimb cei străini i-au tot strigat întrebări în urma acestuia. Care însă a fost prima?

Prima întrebare la care a răspuns Joe Biden a fost la cea a jurnalistului de la Associated Press. În general, a dat o notă pozitivă discuției pe care a avut-o cu liderul Kremlin și a subliniat că SUA nu poate să dicteze poziția sa lumii întregi.

Jurnalistul Associated Press i-a amintit că principalul opozant rus Alexei Navalnîi era cât pe ce să moară în izolator, iar susținerea internațională l-a ajutat să scape cu viață.

În glumă, Joe Biden a răspuns: „Oare de ce SUA până acum nu a invadat Rusia? (n.r. pentru a face ordine)”.

A mai explicat că nu de fiecare dată liderii reușesc să se conducă de norme internaționale la gestionarea statului.

Biden a susținut conferința de presă de la o tribună care stătea în soare. La mijlocul evenimentului, și-a scos sacoul, iar la un moment dat un jurnalist chiar l-a întrebat, dacă nu ar fi mai bine să se dea la umbră. Într-un final, Biden și-a pus ochelarii.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 19:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
28 Iul. 2021, 19:51 // Societate //  Cristina Vlah

La piața „Calea Basarabiei”, mun. Chișinău au fost deconspirate schemele de corupție, care se desfășurau de mai bine de un an, informează Realitatea.md.

În speță, începând cu vara anului 2020 și până în prezent, funcționarii din cadrul Inspectoratului de Poliție Rîșcani, mun. Chișinău, extorcau „taxa de protecție” de 500 de lei pe lună de la agenții economici, care desfășurau activitate comercială în piață, pentru a nu fi documentați pentru diferite abateri legislative.

Recent, au fost efectuate percheziții în magazine din piața „Calea Basarabiei” și în sediul sectorului de poliție din cadrul acestei piețe.

Ofițerii SPIA, în colaborare cu Procuratura Anticorupție, în cadrul cauzei penale pornite conform elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art.324 alin.(1), 325 alin.(1) Cod Penal, au documentat acțiunile pretins ilegale ale funcționarilor MAI și agenților economici care desfășoară activitate comercială pe teritoriul pieței.

Ca urmare, un colaborator de poliție din cadrul IP Râșcani, a fost reținut pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 Cod de procedură penală al Republicii Moldova. Totodată, au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuiți și alte persoane, care și-au recunoscut vina parțial și sunt cercetate în libertate.

La moment, se efectuează acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor cu referire la caz.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 200 mii –  la 360 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În acest context, SPIA apelează la suportul informativ al agenților economici pentru a anihila flagelul corupției cu implicarea funcționarilor MAI. Totodată, SPIA menționează că repudiază vehement implicarea funcționarilor publici în acte de corupție.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate